'Eşine dayak atan karşısında beni bulur'

Aile içi şiddet davalarına müdahil olacaklarını hatırlatan Bakan Fatma Şahin “Şiddet uygulayan, devletle mücadele ettiğini görecek. Davalara ben de katılacağım” dedi.

'Eşine dayak atan karşısında beni bulur'

Erdnç Akkoyunlu'nun haberi

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, geçen yıl kocası tarafından öldürülen Selma Civek davasına müdahil olma kararı hakkında STAR’a özel açıklamalarda bulundu.

Cinayet işleyenlerin aslında kadına değil devlete el kaldırmış olacağının altını çizen Bakan Şahin, devletin mağdurun yanında olduğunu hatırlattı. Kendisinin de sürekli mağdurun yanında olduğunu kaydeden Bakan Şahin, gerekirse bir davaya gireceğini de ifade etti.

Şahin şunları söyledi: “N.Ç olayında gördüğümüz gibi kamu vicdanını rahatsız eden ve mağdurun aleyhine sonuçlar çıkmadan önce ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmak istiyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası davalarda, iyi hukukçulardan yardım alarak süreci yöneteceğiz. Zaten bu şiddet olmasın diye de aile bireylerini şiddetten koruyacak bir yasal alt yapıyı güçlendiriyoruz. İlk bakan olduğumda Hatay’da bir olay olmuştu, birebir takip ettim. En azından toplumun takip ettiği davalara katılacağız. Şu anda Siirt’teki ilköğretim okulu öğrencisi 4 kıza yönelik tecavüz davasını takip ediyoruz. Gerekirse bir davaya da giderim. Kadın cinayetleri işleyenler görecek ki kadına değil bakanlığa el kaldırmış oldular. Bu şiddeti uygulamayı sürdürenler de mağdur ile değil devletle mücadele ettiğini görünce bunu yapamaz olacak. Bu işi yapanın yaptığının yanına kar kalmayacağını görmeye başlaması en büyük yaptırım.” 

Kadına şiddet konusu bizim görev alanımız

ŞİDDETLE ilgili konuların akşamdan sabaha bitmeyeceğini söyleyen Şahin, önemli olanın sonlandırma iradesini gösterip, herkesin üzerine düşeni yapması olduğunun altını çizdi. Bakan Şahin “Sayın Başbakanımız, bizim doğru yaptığımız her şeyi iyi karşılar. Bu konuda bir sorun yok. Birebir konuşmadık ama kadının yanında olma, hakkını hukukunu koruma son 10 yılda bizim bakış açımız. O konuda da biz bize düşeni yaptığımızı görüyor. Birebir şu dava diye konuşmadık. Kendi görev alanımız diye görüyoruz zaten kendi görevimizi yapıyoruz” dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209