Erzurum’da Hizb-Uit Tahrir operasyonu

Erzurum’da önceki gün İslami Parti Hizb-ut Tahrir’e üyelik iddiasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 10 kişinin gözaltına alınmasının ardından bugün yakınları tarafından Erzurum adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Erzurum’da Hizb-Uit Tahrir operasyonu
 ERZURUM
Operasyonda M.H.E, R.E, C.K, M.G, H.K, F.İ, İ.K, E.A. A.A, F.A. olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gözaltına alınan şüphelilerin yakınlarından olan Hakan Kılıç, Adliye binası önünde yaptığı açıklamada, “Gözaltına alınanların yakınları olarak bu meşum hadiseyi şiddetle kınıyoruz. Daha dün “terörist” olarak sıfatladığınız kişilerle kol kola barış görüşmeleri yaparken, hiç kimsenin malına, canına kast etmemiş Müslümanları terör yaftasıyla tutuklayıp zindanlara göndermek iz’an sahibi hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir. Irak’ta neredeyse 1 milyon Müslüman’ın kanını akıtan ABD dost, Mavi Marmara’da savunmasız katleden İsrail dost, hiçbir terör eylemine karışmamış Müslümanlar düşman. Türkiye’de 2 Şubat süresince Müslümanlar çok uygulamalara maruz kaldılar. Bir çok Müslüman haklarından mahrum edilirken bir çoğu da haksız yere ağır cezalara mahkum edildi. Şimdi ise 28 Şubat sürecindeki bu hukuk dışı yargılamalara benzer durum. Hizb-ut Tahrir’e mensup Müslümanlar üzerinde hala devam ediyor. Hiçbir suçları olmamasına rağmen bu çocuklarımız haksız yere gözaltına alınıp cezaevine gönderildi. Ve tüm bu hukuk dışı uygulamalardan hükümet sorumludur. Hizb-ut Tahrir’i kasıtlı olarak, “silahlı terör örgütüymüş” göstermenin ve çalışanları üzerinde bu tür baskı ve yıldırma politikası güderek terörist muamelesi yapmanın ne insani, ne hukuki, ne de siyasi hiçbir açıklaması olamaz. Çünkü 50 ülkede çalışan bu siyasi hareket şimdiye kadar hiçbir ülkede cebir ve şiddete başvurmamıştır. Fikri ve siyasi bir açıklama yapan Hizb-ut Tahrir birçok ülkede siyasi parti olarak tanınmaktadır. Türkiye’de Hizb-ut Tahrir’in fikri ve siyasi çalışmalarının terör örgütü olarak lanse edilmesi 28 Şubat zihniyetinin değişmediğini ve hala devam ettiğini göstermektedir. Devam eden bu hukuksuzluğun ve Erzurum’da gerçekleştirilen bu haksız operasyonlar karşısında tüm Müslümanları, medyayı ve özellikle İslami camiayı duyarlı olmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Aileler basın açıklamasının ardından bir süre slogan atarak olaysız şekilde dağıldı.

HABER: ERSİN ÖZTÜRK

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209