Ergin: Hakim ve savcı sayısı yeterli değil

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Türkiye, ihtiyacı olan hakim ve savcı sayısına sahip değil'' dedi.

Ergin: Hakim ve savcı sayısı yeterli değil

Bakan Ergin, partisinin Sinop İl Kongresi'ne katıldıktan sonra Kastamonu girişinde bir restoranda Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Hakkı Köylü ve diğer protokol üyeleriyle yemek yedi.

Ergin, yemeğin ardından gazetecilerin bölge istinaf mahkemelerinin durumuyla ilgili sorusu üzerine, daha önce 9 ilde istinaf mahkemelerinin kurulacağının belirlendiğini, bunlara 6 il daha eklenerek sayının 15'e çıkarıldığını hatırlattı.

İlan edilen istinaf mahkemelerinin henüz açılamadığını belirten Bakan Ergin, şöyle konuştu:

''En önemli sorun, hakim ve savcı bulma noktasında. Şu anda Türkiye, ihtiyacı olan hakim ve savcı sayısına sahip değil. Stajyer alımları yoğun bir şekilde yapılıyor ama bunların kürsüye gelmeleri en az 2-3 sene alıyor. O açıdan hakim ve savcı sayısı artırılmadan istinaf mahkemelerinin sayısını artırma şansımız yok.''

Ergin, 15 istinaf mahkemesi devreye girdikten bir süre sonra hakim ve savcı sayısının artmasıyla bölgelerin ihtiyacına göre yeni istinaf mahkemeleri oluşturulabileceğini söyledi.

Gazetecilerin Kastamonu'da istinaf mahkemesi kurulup kurulmayacağı yönündeki sorusu üzerine Ergin, ''Bugünden şu tarihte böyle bir şey yapılacak dememiz mümkün gözükmüyor. O açıdan siyasetçi için bunu söylemek çok kolay değil ama dürüst olmamız gerekiyor. Kısa vadede böyle bir ihtimal görmüyorum, orta ve uzun vadede mümkün'' diye konuştu.

Bakan Ergin, stajyerlerin hakimlik ve savcılığa başlamasının sınav, askerlik gibi nedenlerle uzun zaman aldığını belirterek, ''Onun için böyle birkaç yıllık sıkıntımız var ama şimdi yeterli sayıda stajyer alınıyor. Bunun semeresini 2-2,5 yıl sonra göreceğiz. Şimdi aldığımız adaylar en erken 2,5 yıl sonra kürsüye hakim ve savcı olacak'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209