Erdoğan'la Davutoğlu arasındaki farklar ne?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ulusa sesleniş konuşması "Yeni Türkiye Yolunda" adıyla dün gece yayınlandı. Ama Erdoğan'la aralarında ciddi farklılıklar var...

Erdoğan'la Davutoğlu arasındaki farklar ne?
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde her ay gerçekleştirdiği "Ulusa Sesleniş" konuşmasının adı "Millete Hizmet Yolunda" olarak değiştirilmişti.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde açıklanan vizyon belgesi de "Yeni Türkiye Yolunda" başlığını taşıyordu. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Başbakanlığı döneminde "İcraatın İçinden" adıyla ulusa sesleniş konuşmalarını başlatmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ulusa sesleniş konuşması "Yeni Türkiye Yolunda" adıyla dün gece yayınlandı.

Davutoğlu, Başbakan olmasının ardından ilk ulusa sesleniş konuşmasının çekimlerini tamamlarken adında da değişikliğe gitti. "Yeni Türkiye Yolunda" başlıklı konuşma dün bazı TV kanallarında saat 19:30'da yayınlandı.

Ancak arada önemli farklılıklar var?

* Bir kere Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TV görüntülerinde son derece dikkat çeken özellikler var; Görüntülerde Davutoğlu’nun omuzları düşük, ceketinin üst tarafı kalkık ve ışık da son derece hatalı noktalardan yansıtılmış. Aynı programda, Tayyip Erdoğan’ın dik ve dinç görünümüne karşılık, Ahmet Davutoğlu tersi bir izlenim vermekte. Merak edilen soru şu: Recep Tayyip Erdoğan döneminde bu programları Mimar Özkul Eren’in başkanlığındaki özel bir firma yapıyordu. Özkul Eren dönemi acaba bitti mi? Özkul Eren devam ediyorsa bu devasa fark neden?

* Tayyip Erdoğan’ın programlarında aksesuar ve görsellik son derece zengindi. Arka fona özel önem gösteriliyordu. Oysa Davutoğlu için son derece sade bir stüdyoda çekimler gerçekleştirilmiş…

* Tayyip Erdoğan konuşması sırasında hareketli iken Davutoğlu son derece durağan bir izlenim verdi.

milligazete.com.tr/ÖZEL     

                                                                                                                        

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209