Erdoğan'dan S&P'ye: Saçma ve ideolojik karar

Hazır Giyim Konferansı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kredi derecelendirme kuruluşu olan S&P'nin Türkiye kararına ateş püskürdü.

Erdoğan'dan S&P'ye: Saçma ve ideolojik karar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen ''5. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı''nda yaptığı konuşmada, ''Biz artık, sadece üreten ve pazarlayan ülke konumundan çıkıp, tasarlayan ülke konumuna da yükselmek zorundayız. Türkiye olarak, böyle bir potansiyele ziyadesiyle sahibiz. Çok şükür, bu sektörde iyi bir yetişmiş insan gücümüz var'' dedi.

Erdoğan, ''Bizim, üretim ve pazarlama kadar, tasarımda ve marka oluşturmada, keşfedilmeyi, kullanılmayı bekleyen engin bir hazinemiz bulunuyor. Marka konusuna daha fazla eğilmek, daha fazla yoğunlaşmak durumundayız. Daha fazla markayla, özgün tasarımlarla, üretim kadar modayı da yönlendiren, modayı imal eden bir anlayışla hareket etme sürecindeyiz'' dedi. 

S&P'YE KREDİ TEPKİSİ

Erdoğan, S&P'nin Türkiye'nin kredi notu görünümüyle ilgili kararını çok garipsediğini belirterek, ''Neden derseniz, pozitifte olan Türkiye durağana indirildi. Neye göre sen bunu durağana indiriyorsun? Çünkü belli bir süre pozitifte kalan ülkeyi artırması gerekirken, bakıyor ki Türkiye'yi artırırsam ideolojik olarak bizim için sıkıntı doğurur, biz bunu durağanda tutalım ama öbür tarafta bakıyorsun iflas eden Yunanistan'ı yükseltiyor. Böyle saçmalık olur mu? Tamamen ideolojik bir yaklaşım'' dedi.

Erdoğan, ''Bu tamamen ideolojik bir yaklaşım. Bunu kimse yutmaz. Bunu sen Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın, sen kalkıp bu Türkiye'nin kredi notunu durağana indirirsen bunu yemezler. Ve bunun bedelini 'artık ben seni bir kredi kuruluşu olarak tanımıyorum' demek suretiyle açıklarız'' dedi.

Ayrıntılar gelecek..

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209