Erdoğan'dan Bakan açıklaması

Başbakan Erdoğan İdris Naim Şahin ve Recep Akdağ’ı bakanlık görevlerinden neden aldığını açıkladı. İşte Başbakan Erdoğan’dan İdris Naim Şahin ve Recep Akdağ açıklaması…

Erdoğan'dan Bakan açıklaması

 Başbakan Erdoğan, Habertürk Televizyonu’nda canlı yayınlanan ”Teke Tek Özel” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan, ”Sağlıkta gelişmeler hakikaten müthiş. Hastane sahipleri ve ilaç sektörü biraz şikayetçi. Biliyoruz, duyuyoruz. Sağlık bakanını neden görevden aldınız? Çok başarılıydı” sorusuna cevaben, kendisinin eski bakandan hiçbir şikayeti olmadığını, bir devir teslim süreci olduğunu bildirdi.

Bu süreçte kendilerinin insan yetiştirmeleri gerektiğini dile getiren Erdoğan, zaman zaman meslek körlüğü başladığını belirterek, ”Önümüzdeki süreci şimdiden hazırlamamız lazım. Bu, gerek bakanlık olarak gerek yeni yetişecek arkadaşlarımızla ilgili olsun. Bir de aynı yerde sürekli olarak kalmak, Recep Bey’in 3. dönemi, gidiyor. Recep Bey tam seçimde devir teslim yapıp da yeni arkadaşımın bu işi devralması farklı, ama onun da parlamentoda olduğu dönemde bu işi yeni arkadaşımızın alması başka” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bugünkü ambulans hizmet alımı töreninde yeni ve eski sağlık bakanlarının birbirlerine olan ilgi ve alakalarına işaret ederek, bu durumun başka partilerde görülemeyeceğini, yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Recep Akdağ’ın bilgi ve tecrübelerinden faydalanacağını, bu değişimde herhangi bir ters bakmanın söz konusu olmadığını kaydetti.

İDRİS NAİM ŞAHİN'İN GÖREVDEN ALINMASI

Fatih Altaylı’nın ”İçişleri Bakanınızın tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna Başbakan Erdoğan, şu yanıtı verdi: ”İdris benim çok eski arkadaşım. İmam hatip okulundan sınıf arkadaşım aynı zamanda. Yani çalışkan, şey olarak öyle pek diplomaya doyan bir arkadaşımız da değil. Bu süreç içerisinde tabi biz her şeyi değerlendiriyoruz yani tek gönülle işe bakmıyoruz. Bu değerlendirmeler içerisinde de bütün bu bakışta bu istişarelerimiz vesaire... Bu süreç içerisinde böyle bir değişimin, çünkü terör olayı bizim için çok önemli bir süreç. Bir de tabi İdris kardeşim aslında gözü kara bir kardeşimdir. Terör bölgesinde vesairede filan falan... Oralarda görünmesi, orada yaptığı görevleri vesairesiyle gözü kara bir arkadaşımızdır. Yani bu noktada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Böyle bir değişimin olması ihtiyacı, yaptığımız bazı araştırmalar neticesinde doğduğundan bu adımı atalım dedik. Hayırlısı olur inşallah.”Milliyet

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209