Ekmeleddinismi şaşırttı mı?

Başbakan Erdoğan Viyana ziyareti öncesi havalimanında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Ekmeleddinismi şaşırttı mı?

 Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

KÖŞK ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ak Parti ilekeler partisi. İlkeler partisi olarak rüzgar karşısında yaprak gibi savrulmayı düşünmeyiz. İstişareler doğrultusunda hareket ediyoruz. Tüm istişarelerimizi yaptık tüm arkadaşlarımızın yazılı beyanlarını aldık. Talep nedir, teklif nedir bunları aldık. TBMM Başkanımız ile de partinin bir mensubu olması nedeniyle yarın bu ülkede cumhurbaşkanının vekili olması nedeniyle Meclis Başkanımızın da kanaatini aldım. Çok geniş bir kapsamlı görüşmeyi de TOBB ile yaptık. Kendilerinin bu seçimle ilgili beklentilerini bizzat kendilerinden dinledim. Pazartesi aynı şekilde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ile bir araya geleceğim. İşçi sendikaları da oarada olacak. Onların da düşüncelerini alacağım. Bir de Parlamento dışındaki partilerden bir kısmını ziyaret edeceğim. Ay sonu itibari ile nihai kararımızı milletimizle paylaşırız.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN ADAYLIĞI ŞAŞIRTTI MI?

Bu konuda söyleyecek bir şeyim yok. Milletim 10 Ağustos'ta nihai kararı verecektir. Onlar kendilerine göre temeli olmayan bir çatı kurmuşlar. Bu çatıları hayırlı olsun.

CHP İÇİNDE EKMELEDDİN İHSANOĞLU ÇATLAĞI

CHP'nin temsilcisi değilim, bu onların iç sorunu. Biz bir düşünür, bir konuşuruz. CHP'nin içinde şu olmuş, MHP'nin içinde bu olmuş bizi ilgilendirmez. Biz kendi işimize bakarız.

Ak Parti siyaseti bilen, siyaseti dünyada çok farklı bir konuma taşımış, merkez siyaseti başlatmış bir partidir. Dünyada tezlerin, makalelerin yazıldığı partidir. Mülletin bize çimiş olduğu güzargahta yolumuza devam edeceğiz.

BALYOZ DAVASI

Biliyorsunuz bu yolu açan biziz. Son referandumla bireysel başvuru hakkını getiren parti Ak Parti olmuştur.

12 EYLÜL KARARI

Bu konuyla ilgili yargı süreci bitmiş değil. İlk derece mahkemenin vermiş olduğu karardır. Bunun temyizi olacak. Bunun dışında avukatlarının yapacağı kararlar söz konusudur. Bunları görmeden açıklama yapmak çok aceleci olur. O kararlar da verildikten sonra açıklama yapmak daha doğru olur.

IŞİD, 15 TÜRK'Ü DAHA KAÇIRDI MI?

15 kişinin daha kaçırılmış olması kesin değil. Dün akşam da bu konuyla ilgili toplandık. Doğru olmadığı bilgisi geldi. Kuzey Irak'a da ekip gönderdik. Onlardan da bilgi aldık. Çok hassas bir süreç var. Fevri bir karar, ciddi sıkıntılar doğurabilir. Felaket tellalığı yapmak doğru değil. Bizim temel amacımız 49'u konsolosluk çalışanı, 31'i TIR şoförü 80 vatandaşımızın ülkelerine sağ salim dönmesini sağlamaktır.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209