Eğit, donat öldür!

Biri Muhaliflerin eline silah tutuşturuyor...Diğeri de ZALİM ESADın eline... Sonuç: FACİA...100 binler toprağa düştü...Yetmedi mi!Eğit, donat öldür!

Eğit, donat öldür!
 Türkiye’nin ısrarla gündeme getirdiği ve uzun süredir müzakere edilen “Eğit-Donat” Projesi önceki akşam ABD bayrağının gölgesinde ete kemiğe büründü. Suriye’de devam eden karşılıklı şiddet ortamına yeni bir boyut kazandıracak olan proje ile eğitilecek olan Suriyeli muhalifler, silahlarla donatılıp cepheye sürülecek. Aradan geçen yıllara ve geride bırakılan yüzbinlerce can kaybına rağmen atılan yanlış adımlardan ders almak yerine hatada ısrarın ağır bedelini maalesef yine Suriye sınırları içerisindeki insanlar ödeyecek. Zalim Esad yönetiminin arkasında Rusya ve Çin gibi iki güçlü devlet, muhaliflerin her fırsatta sırtını sıvazlayan Türkiye gibi ülkeler olduğu sürece bu kan durmaz.

 

Bu kafayla gidilirse Suriye’deki savaş “Ülkede ölecek son adam da toprağa düşmeden” bitmez.

Mutabakat belgesinin imzalanmasının ardından Suriye’deki muhalif güçlerin donatımı ABD tarafından yapılacak. İlk etapta 2 bin kişi olmak üzere üç yıl içinde toplam 6 bin civarında muhalif ise Kırşehir’de, Türk subayları tarafından eğitilecek. Eğitimler için ABD’den de 100 subay Türkiye’ye gelecek. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, eğitilip donatılan güçlerin hem rejim unsurları hem de terör örgütü IŞİD ve arazideki terör örgütleriyle mücadele edeceklerini belirtti.

“İLTİFATLAR” HAVADA UÇUŞTU

İmza töreni sırasında konusan Sinirlioğlu, mutabakatın iki ülke arasındaki stratejik ortaklıık çerçevesinde atılmış önemli bir adım olduğuna dikkati çekerek, bunun sadece ilk adım olduğunu ifade etti. Sinirlioğlu, “Daha yapacak çok işimiz var. Birlikte çalıştığımızda bir fark oluşturacağımıza inanıyoruz” dedi. ABD Büyükelçisi Bass da mutabakatı imzalanma noktasına getiren herkese teşekkür ederek, “Birlikte çalıştığımızda her zaman daha güçlüyüz ve bize ortaklığımızı güçlendirme fırsatı veren her resmi anlaşma, hem bizi hem de bölgemizi daha iyi bir konuma getiriyor. Bunun yalnızca başlangıç olduğu ve daha yapacak çok şeyimiz olduğu konusunda size katılıyorum” dedi.

IŞİD bahanesİyle yenİ bİr İşgal başlatan ABD, Türkİye’yİ yanına alıyor…

Suriye ve Irak’a ABD kıskacı

ABD üç yıl içerisinde 5 bin muhalifi eğitmek ve silahlandırmayı planlıyor. Muhaliflerin Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’daki kamplarda eğitim alacağı ifade ediliyor. Irak ve Suriye’ye ağır bir darbe indirmek isteyen Obama yönetimi, Suriyeli Kürt ve muhalif gruplarla işbirliği yaparak IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka’ya saldıracak ve bölgede terör estirecek.

“Musul zor bir savaş olacak”

ABD, asıl darbeyi ise önümüzdeki Nisan ve Mayıs ayında vurmayı amaçlıyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM’dan yapılan açıklamada, Musul’a yönelik operasyonun Nisan veya Mayıs ayında düzenlenebileceği belirtildi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da, ismini vermek istemeyen CENTCOM yetkilisi, hava saldırılarına ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. En az 20 bin Iraklı ve Kürt işbirlikçilerden oluşan askeri güce ihtiyaç duyulan harekâtta, zamanlamanın, Iraklı ve Kürt güçlerin savaşa hazır olup olmadıklarına bağlı bulunacağını ifade etti.

IŞİD’i yok etmenin zaman alacağını vurgulayan yetkili, “Musul kolay olmayacak, zor bir savaş olacak” diye konuştu.

Türkiye Vebale Ortak Oluyor

Türkiye ve ABD arasında, Suriyeli muhaliflere yönelik eğit-donat programı mutabakatı imzalandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli muhaliflerin eğitilmesine yönelik eğit donat anlaşmasının Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından imzalandığını açıkladı.

Türkiye ve ABD’nin müştereken uygulayacağı programın önümüzdeki günlerde başlaması öngörülüyor. Diplomatik kaynaklar programın amacının, Suriye’de Cenevre Bildirisi temelinde gerçek bir siyasi dönüşümün gerçekleştirilmesi olduğunu ifade etti.

ABD: Dört Gözle Bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, eğit-donat programıyla, Türkiye ile olan ortaklıklarından memnuniyet duyduklarını ve bu planı uygulamaya geçirmeyi dört gözle beklediklerini söyledi.

Psaki: “Koalisyonun bir parçası olarak bu ve diğer konularda Türkiye ile olan ortaklığımız ve çalışmamızdan memnuniyet duyduk. Elbette bu planı uygulamaya geçirmeyi dört gözle bekliyoruz. Onlara (Türklere) bu görüşmelerde yer almaları ve çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“Batı İslâm’la savaşmıyor”

ABD Başkanı Barack Obama, “Batı ile Ortadoğu arasında karmaşık bir geçmiş var. Hiçbirimiz bazı spesifik politikalara yönelik eleştirilerden muaf değiliz, ama Batı’nın İslâm ile savaşta olduğu çirkin bir yalan(!). İnançlarımıza bakılmaksızın bunu reddetmede hepimizin sorumluluğu var” dedi. “Aşırılıkların” ideolojisine karşı çıkmanın da mücadelenin önemli parçası olduğunu belirten Obama, El Kaide ve IŞİD gibi örgütlerin meşruiyet kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarına dikkati çekerek, “Bu nedenle hepimizin, IŞİD gibi grupların bir şekilde İslâm’ı temsil ettiği fikrini çürütmekte sorumluluğu var. Çünkü bu bir yalan” ifadesini kullandı.

Çeşitliliği yansıtan toplumların da tüm inanç grupları ve kökenlerden insanları kabul etmesi gerekliliğini belirten Obama sözlerini, “Sorun Müslüman, Hristiyan, Yahudi olmamız değil, hepimiz aynı gemideyiz ve krizlerden çıkmak için birbirimize yardım etmek zorundayız” diyerek tamamladı.

//www.milligazete.com.tr/haber/Egit_donat_oldur/353440#.VOfO4vmsX-U

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 02:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209