EGEMEN BAĞIŞ'TAN DERSHANE AÇIKLAMASI: "BİZ BAĞCIYI SEVİYORUZ"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümet olarak eğitim reformunu sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını belirterek “Eğitim reformumuz devam edecek

EGEMEN BAĞIŞ'TAN DERSHANE AÇIKLAMASI:
 AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümet olarak eğitim reformunu sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını belirterek “Eğitim reformumuz devam edecek. Eğitimin önündeki tüm engelleri bir bir kaldıracağız” dedi. İzmir’in EXPO 2020 oylamasında kaybetmesini de çifte standart olarak değerlendiren Bağış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir için çok çalıştığını kaydetti.  

Zeytinburnu Belediyesi AB Ofisi tarafından hazırlanan ve gençlerin girişimcilik yeteneğini arttırmasını hedefleyen Vet Students Being Young Entrepreneurs / VETS-BYE (Meslek Lisesi Öğrencileri Girişimci Oluyor) projesi, Ulusal Ajans’ın koordine ettiği Hayat Boyu Öğrenme Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Programı kapsamında 275.000 EURO hibe almaya hak kazandı. 
İtalyan MEET Business Game Projesi’nin ürünlerinin transfer edilerek Türkiye’deki mesleki eğitim okullarında girişimcilik eğitiminin cazibesini ve kalitesini artırmayı hedefleyen VETS-BYE projesi ile ilgili işbirliği protokolü AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katıldığı bir törenle imzalandı.

- İzmir’in EXPO 2020 oylaması
Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza töreninden konuşan Bakan Bağış, İzmir’in EXPO 2020 oylamasında elenmesinin çifte standardın ta kendisi olarak değerlendirerek “İzmir EXPO’dan elenmedi aksine EXPO İzmir’i kaybetti. Başta Başbakanımız olmak üzerere Ulaştırma Bakanımız Binalı Yıldırım bey İzmir’in kazanması için çok mücadele etti. Özellikle Binalı bey gecesini gündüzüne kattı. İzmir çağdaş yönetim anlayışıyla hak ettiği değeri kısa sürede kazanacaktır” dedi.

- Eğitim reformumuz devam edecek
Konuşmasının bir bölümünü de eğitim konusuna ayıran AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümet olarak eğitim reformunu sonuna kadar sürdüreceklerini ve kararlı olduklarını söyledi. “Bizler ilk emri oku olan bir inancın mensuplarıyız” diyen Bakan Bağış “Eğitimin önündeki tüm engelleri birer birer kaldıracağız. Biz hiçbir kimseye veye zümreye karşı değiliz. Eğitim reformumuz bir zümreye karşı yapılmış bir hareket olarak algılanıyor. Bunun gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Biz bağcıyı seviyoruz. Biz ilim neredeyse gider alırız” dedi. 
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da konuşmasında geleceğin sanal dünyada olduğunu belirterek gençlere “Hepiniz birer Stave Jobs olabilirsiniz. Yazılım kodlarını İtalya’dan aldığımız bu program sizlerin girişimcilik ruhunuzu güçlendirecektir” dedi. 
Konuşmaların ardından işbirliği protokolü AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından imzalandı.

- Projenin amacı
Proje kapsamında pilot bölge seçilen Zeytinburnu 100. Yıl Ticaret Meslek Lisesi’nde öğrenciler Girişimcilik derslerinde yazılım kodları İtalya’dan ithal edilecek olan Business Game oyununu oynayarak girişimcilik ve iş geliştirme yeteneklerini arttıracak. 18 ay sürecek uygulama başarıya ulaşırsa Business Game oyunu tüm Türkiye’deki okullara da yayılacak.
VETS-BYE projesinin temel amacı, mesleki eğitim okullarında girişimcilik eğitiminin cazibesini ve kalitesini artırmak, mesleki eğitim ve öğretimde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesine katkının yanında İtalya, Almanya ve Türkiye’den bir araya gelen ortaklar arasında kaliteli bir işbirliğinin gelişmesini sağlamaktır.
Business Game oyununu oynayan öğrenciler ve gençler karar-verme, liderlik, takım çalışması, risk analizi gibi konularda kendilerini geliştirirken AB ve Türkiye’den ortaklar arasındaki iletişim ve işbirliği ve kalitesi de artmış olacaktır. Proje ile bilişim teknolojileri tabanlı interaktif bir öğrenme yöntemi kullanılarak özellikle ticaret meslek liselerindeki girişimcilik ve işletme yönetimi ders programı, içerik ve yöntemleri zenginleştirilmiş olacaktır. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209