Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

Türkiye, İsrail’in Gazze Şeridi’ne ve Ortadoğu'da yürüttüğü şiddet politikasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

Türkiye, İsrail’in 8 Aralık günü Gazze şehrinde seyir halindeki bir araca gerçekleştirdiği hava saldırısıyla, Mısır makamlarının katkılarıyla geçtiğimiz ay sağlanan ateşkesin bozulmasından ve Gazze Şeridi’nde gerilimin yeniden tırmanmasından derin kaygı duyduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu bağlamda, Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik havan ve roket saldırılarına karşılık İsrail’in 9 Aralık sabahı Gazze’de sivillerin yerleşik bulunduğu bölgelerde gerçekleştirdiği orantısız ve ayrım gözetmeyen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda bir sivilin hayatını kaybetmesinden ve çoğunluğu çocuklardan oluşan birçok sivilin yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz." denildi.

"İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırgan politikalarının uluslararası toplumun vicdanında açtığı yaralar kapanmamıştır. Bölgede yeniden şiddetin tırmanması barıştan yana olan hiçbir tarafa fayda sağlamayacaktır." ifadelerine yer verilen açıklamada, tüm tarafların şiddete derhal son vererek, akılcı, itidalli ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri istendi.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209