DERSİMLİLER'DEN AKSOY'A DESTEKMEDAJI:SAHNEDE YERİMİZİ ALACAĞIZ

DERSİMLİLER'DEN AKSOY'A DESTEKMEDAJI:SAHNEDE YERİMİZİ ALACAĞIZ

DERSİMLİLER'DEN AKSOY'A DESTEKMEDAJI:SAHNEDE YERİMİZİ ALACAĞIZ
 Haydar Koçak/İzmir


DERSİMLİLER’DEN AKSOY’A DESTEK MESAJI: SAHNEDE YERİMİZİ ALACAĞIZ

Menemen Dersimliler Derneği, Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy’un eşine yapılan saldırıyı kınadı. Derneğin Kadın Komisyon üyesi Aysel Yıldırım’ın yaptığı basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin son bulmasını ve yaşanan olayın tekrarlanmaması adına önlemler alınmasını belirtti. Yıldırım, “Mevcut iktidar her gün kadın düşmanı söylemiyle topluma korku salarak; Kadınları, sokaklardan, meydanlardan, gecelerden, kamusal ve siyasal tüm alanlardan yani yaşamdan soyutlamaya çalışıyor.
Ne yaparlarsa yapsınlar biz kadınlar her daim cesareti, inadı, ısrarı kuşanıp sahnede yerimizi alacağız” dedi.
Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı CHP’li Serdar Aksoy’un eşi Dilek Aksoy, 2 gün önce partili arkadaşlarıyla beraber seçim çalışmasına giderken araç içinde saldırıya uğramıştı. Yaşanan olayın ardından Menemen Dersimliler Derneği, Aksoy ailesine destek mesajı verdi.
Derneğin Kadın Kolları komisyon üyesi Yıldırım yaşanan olayı hatırlatarak şunları söyledi:
Geçtiğimiz günlerde Serdar Aksoy’un eşi Sayın Dilek Aksoy ve kadın arkadaşlarıyla beraber parti çalışmasından dönerken Menemen’in Kazımpaşa mahallesinde araçlarının önü kesilerek araçlarının camı kırılarak kadın arkadaşlarımız sözlü ve fiziksel saldırıya uğramışlardır.Kadına yönelik şiddet sınırları olmayan bir şiddet biçimidir. Eğer kadına karşı şiddetin sınırları yoksa kadınında örgütlü mücadelesinin sınırları yoktur.Kadına yönelik şiddet kadının yaşam hakkının güvenliğinin onurunun özgürlüğünün ve bedensel bütünlük hakkının sırf kadın olmaı nedeniyle her türlü ihlalidir. Mevcut iktidar her gün kadın düşmanı söylemiyle topluma korku salarak; Kadınları, sokaklardan, meydanlardan, gecelerden, kamusal ve siyasal tüm alanlardan yani yaşamdan soyutlamaya çalışıyor. Daha da ötesinde biz kadınların üzerindeki her türlü aşağılama , baskı ve hiyerarşi; toplum nezdinde meşrulaştırılıyor fakat biz kadınlar her daim cesareti, inadı, ısrarı kuşanıp sahnede yerimizi alacağız. 
YEREL SEÇİMLERDE KADIN SESİ DUYULACAK

“Yaklaşan yerel seçimlerde sesimizi sözümüzü, eylemimizi daha eşit, özgür bir yerel yönetim anlayışı için yükselteceğiz” diye konuşan Aysel Yıldırım, “Sadece bulunduğumuz alanda değil; yaşamın her alanında kadına yönelik şiddete karşı durmamız gerekir. Gerek dilek hanım ve arkadaşlarına gerekse Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdal Sandal’ın seçim bürosuna yapılan saldırıların tesadüfi olmadığı bilinçli ve organize edilmiş çirkin saldırılar olduğunu düşünüyoruz...” ifadelerini kullandı.

SALDIRILAR BOŞA ÇIKACAK, YERELİN İKTİDARI OLACAĞIZ

Bu tür saldırıların provokasyon yaratma amacı güttüğünü söyleyen Yıldırım, “AKP – MHP anlayışının her seçim süresince siyasal açmaz ve krizlere girdiği durumlarda bu tür davranışlarda bulunarak ülkede provakasyonlar yaratıp, emekçilerin, yurtseverlerin bir arada olduğu çalışma ortamlarını sabote etmeyi amaçlamaktadır. Bizlerde bunlara karşı tek yürek, tek yumruk olup seçim çalışmalarını büyük bir coşkuyla yürüterek saldırıları boşa çıkararak daha güçlü bir şekilde yerel yönetimlerde iktidar olacağız... Bundan sonra da demokrasi güçleriyle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dilek hanım ve arkadaşlarının en insani, en demokratik hakkı olan siyasi çalışma hakkı bazı kesimlerce hazmedilemeyerek sekteye uğratılmaya çalışılmaktadır. Bu çirkin saldırılar boşunadır. Çünkü bizler biliyoruz ki Mart’ın sonu bahardır” şeklinde konuştu.





SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 00:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209