Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye Dersim tepkisi

Başbakan Davutoğlu Aksaray - Yenikapı metro açılışında MHP genel başkanı Devlet Bahçeli'ye sert çıktı.

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye Dersim tepkisi
 Başbakan Davutoğlu Aksaray  - Yenikapı metro açılışında konuştu. Dünkü Dersim'le ilgili konuşmasını eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye cevap verdi. Davutoğlu, " Ey Bahçeli sen önce kendi tarihini aç oku. Alpaslan Türkeş'i tabutluklara sokan tek parti iktidarıdır" dedi.

BAHÇELİ BENİM ÖZÜR DİLEMEMİ İSTEMİŞ
Dünkü hitabımdan sonra Sayın Bahçeli, rahatsız olmuş ve bir açıklama yapmış. Benim özür dilememi istemiş. Dersim'de yapılan zulüm dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız özür dilediği için ben de onu Hacıbektaş'ta dile getirdim. Tek parti döneminin zulümlerine sahip çıkmak, sizin için bir zillettir. Sayın Bahçeli, tek parti dönemine sahip çıkmak sizin göreviniz midir? Bırakın CHP sahip çıksın.
''ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN KEMİKLERİ SIZLAR''
Sahip çıkıyorsa CHP sahip çıksın. Siz sahip çıkmayın. Bunu yaparsanız, en başta rahmetli Alparslan Türkeş'in kemikleri sızlar. Çünkü tek parti zihniyeti, başta Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız olmak üzere MHP'lilerin önde gelen isşmlerini tabutluklara soktular. Ey Bahçeli, ister zulüm Dersim'de yapılsın, ister senin öncü bildiklerine tabutluklarda yapılsın, biz karşı çıkarız. Ey Bahçeli asıl sizin Türkeş'ten özür dilemeniz gerekir.
Biz dünyanın neresinde bir zulüm varsa ona karşı çıkarız. Türkiye artık bütün dünyada insanlık vicdanıyla anılıyor. Dünyanın her yerinde kendi bayraklarıyla birlikte bu al bayrakları da dalgalandırıyorlar.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 07:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209