Cumhurbaşkanı adayları oylarını kullandı

Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu oyunu İstanbul'da ve Selahattin Demirtaş ise oyunu Diyarbakır'da kullandı.

Cumhurbaşkanı adayları oylarını kullandı
 İHSANOĞLU OYUNU İSTANBUL'DA KULLANDI

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İnsanoğlu, oyunu Yeniköy İlköğretim Okulu 1592 No'lu sandıkta, eşi Füsun İnsanoğlu ve oğlu Orhan İhsanoğlu ile birlikte kullandı.Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İnsanoğlu ve oğlu Orhan İhsanoğlu ile birlikte, saat 10.30 sıralarında oy kullanacağı Sarıyer'deki Yeniköy İlköğretim Okulu'na geldi. İhsanoğlu okul girişinde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Daha sonra oy kullanacağı 4-A sınıfına giren İhsanoğlu, kalabalık bir basın ordusu tarafından karşılandı. Sandık görevlileriyle el sıkışan İhsanoğlu, oy pusulasını ve mührü aldı. Cep telefonunu görevliye teslim eden İhsanoğlu daha sonra kabine girerek oyunu kullandı. Çıkışta basın mensuplarına "Sizler oyunuzu kullandınız mı?" diye soran İhsanoğlu, "Ben her şeyden önce sizlerin de oyununuzu kullanmanızı istiyorum. Çünkü bu her şeyden daha üstün ve mukaddes bir görevdir. Bunu hep beraber yapmamız lazım" dedi. Bir gazetecinin, "Çok sayıda anket yapıldı. Seçim sonuçlarıyla ilgili sizin bir tahmininiz var mı" sorusunu İhsanoğlu, "En iyi anket bugün yapılıyor. Türkiye bugün sessiz yığınların sesini duyacak" diye cevapladı. "İkinci tura kalır mı" şeklindeki soruya ise İhsanoğlu, "Temennim ve tahminin birinci turda bunu rahatlıkla kazanabileceğimiz yönünde" dedi. İhsanoğlu açıklamaların ardından Yeniköy'deki evine geçti. İhsanoğlu aracına binerken vatandaşlar tarafından alkışlandı. Seçimi gün boyu evinde takip edecek olan İhsanoğlu'nun saat 17.00 sıralarında Levent'teki seçim koordinasyon merkezine gideceği belirtildi.

ERDOĞAN OYUNU İSTANBUL'DA KULLANDI

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul'da kullandı. Başbakan Erdoğan, oyunu kullandığı Saffet Çebi İlkokuluna, ailesi ile birlikte geldi. Oyunu kullanan Başbakan Erdoğan sandık görevlileri ile sohbet etti. Oyunu verdikten sonra değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye siyasi tarihinde ilk olması bakımından öneminin büyük olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimin ilk sonuçlarını Haliç Kongre merkezinde takip edecek. Erdoğan'ın gece geç saatlerde Ankara'ya gelmesi bekleniyor.

DEMİRTAŞ OYUNU DİYARBAKIR'DA KULLANDI

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş oyunu Diyarbakır'da kullandı. Demirtaş oyunu kullanacağı okula eşi ve çocukları ile Kayapınar ilçesindeki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'na geldi. Oy kullanmadan önce basına açıklamada bulunan Demirtaş, "Herkes için hayırlı uğurlu olsun. Bugün ilk defa cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor olacak. Birazdan biz de oyumuzu kullanacağız. Sonuçlar ne olursa olsun ülkemizde, özgürlük, demokrasi, kardeşlik, barış kazansın." dedi. Eşinin oy kullanmasını bir süre bekleyen Demirtaş, daha sonra zarfı ve mührü alarak çocukları ile oy kullanma kabinine girdi. Oyunu basının yoğun ilgisi altında kullanan Demirtaş, "Allah hayırlı uğurlu etsin. Herkes için, bütün ezilenler için, bütün halklar için en hayırlısı olur temennisi ile oyumuzu atıyoruz. Allah utandırmasın." diyerek oyunu sandığa attı. Basına bir değerlendirme yapan Demirtaş şunları söyledi: "Öncelikle ortaya ne sonuç çıkarsa çıksın, demokrasi mücadelesi bitmiş olmayacak. Biz de kazansak demokrasi ve özgürlük mücadelesi sonlanmış, noktalanmış olmayacak. Diğer adaylar da kazansa demokrasi arayışı, özgürlük mücadelesi devam edecek. Bugünkü bir başlangıç sadece. Bütün ezilen halklar adına, ötekileştirilenler adına, emeği ile alın teri ile çalışıp üretenler adına işçiler emekçiler adına yeni bir başlangıçtır. Elbette ki çıkacak olan oyların oranları da bu sıçramanın niceliğini belirleyecektir. Ama nitelik olarak büyük bir sıçrama yaşamıştıR Türkiye siyaseti. Bu seçimler bunun önemli bir aşaması oldu." 'Oyunuzu kime verdiniz?' sorusunu Demirtaş, "Oyumu halklardan ezilenlerden yana olana verdim. Ezilenden yana ise kabin içerisinde çok da düşünmeye gerek yok. Seçenek çok fazla değildi işin doğrusu." diye cevaplandırdı. Demirtaş, seçim sonuçlarını Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanlığında takip edeceğini dile getirdi. Demirtaş, oy kullanmaya gelip giderken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı için oy tercihini ikamet ettiği semt olan Çukurambar semtindeki Arjantin İlköğretim Okulu'nda kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu oy kullanmaya eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte saat 11.15 sıralarında geldi. Gazetecilerin yoğun ilgisi altında oy zarfını 4121 numaralı sandığa atan Kılıçdaroğlu, 'Hayırlı olsun' temennisini iletti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, halkın tercihlerine saygı duyacaklarını belirterek, sandık basına gidip oyunu kullanan bütün yurttaşlara şükranlarını sundu. CHP olarak bu süreçte demokrasi tarihine çok önemli bir katkıda bulunduklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, "İlk kez 14 siyasal parti bir aday üzerinde anlaştık, bu çok önemli bir gelişmeydi. İleride Türkiye'nin demokrasi tarihini yazacak olanlar bu gelişmeyi herhalde özellikle önem vereceklerdir." dedi.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhuriyet tarihimizin ve siyasi hayatımızın en önemli bir gününde bulunuyoruz" dedi. Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oyunu Ankara'da kullandı. Oyunu kullanacağı Ankara Anıttepe Ortaokuluna saat 12.00'da gelen MHP lideri Bahçeli 384 seçmenin bulunduğu 1293 numaralı sandıktan oyunu kullandı. oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Bahçeli, "Cumhuriyet tarihimizin ve siyasi hayatımızın en önemli bir gününde bulunuyoruz. İlk defa cumhurbaşkanımız milletimiz tarafından seçilecektir. Onun için Yüksek bir katılımla bu seçimin gerçekleşmesi, devletimize ve milletimize hayırlı uğurlu oldun diyerek oylarımızı kullandık" ifadelerini kullandı

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA KAMALAK

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanı seçiminden sonra gerilim sona ermesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı seçiminde bir takım arızaların olduğunu belirten Kamalak, "Mısır'da bile darbeci Sisi halkoyları ile aday gösterildi. Türkiye'de cumhurbaşkanını halk seçecek diyoruz ama halkın aday gösterme hakkı yok, yetkisi yok. Bu önümüzdeki süreçte inşallah giderilir." dedi. Kamalak oy kullandığı Turhan Dökmeci İlköğretim Okulu'na eşi Zübeyde Kamalak ile birlikte geldi. Kamalak oy kullanmadan önce ve oy kullandıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti. Kamalak oy kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Seçim sürecinde büyük bir gerilim vardı. Seçim sonrası bu gerilimin düşürülmesi adına bir çağrınız olur mu?" sorusuna Kamalak, "Seçim sonrası İnşallah o gerilim bugün sona erer. Öyle düşünüyoruz. Öte taraftan seçim sistemindeki aksaklıklar da inşallah bundan sonra giderilir diye düşünüyoruz. Bugün önemli bir gün. Türkiye bakımından önemli, Ortadoğu bakımından önemli, İslam coğrafyası bakımından önemlidir. Gerilim sona erer." dedi.

BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Keçiören ilçesi Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'nde 3201 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Destici, "Milletin tercihine hepimizin saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu neticede demokratik bir yarıştır yani bir futbol maçı oynamıyoruz ya da iki grup arasında bir kutuplaşmaya, kamplaşmaya gerek yok." dedi. Oyunu kullandıktan sonra cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili değerlendirme yapan Destici, Büyük Birlik Partisi olarak başından beri cumhurbaşkanını halkın seçmesini savunan bir siyasi parti olduklarını, bu anlamda halkın seçmesi anlamında en doğru ve en demokratik bir seçim olduğunu söyledi. Destici, "Tabi bunun eksiklikleri vardı, mesela bizim konumumuzdaki seçime katılmayı hak kazanan sandık görevlileri verme, Ankara'nın her yerinde sandık görevlilerimiz var. İlk 5'in içinde yer almış bir siyasi parti olmamıza rağmen aday gösteremedik. Bunlar demokrasimizin adına üzüntü verici, inşallah bunlar önümüzdeki seçimde düzeltilir. Neticede halkımız bugün sandık başına gidiyor." eleştirisinde bulundu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209