CHP'nin Genç Aday Adayı Telci; “GENCİM, YÜREKLİYİM, ADAYIM!!”

CHP'nin Genç Aday Adayı Telci'den yürekli tavır; “GENCİM, YÜREKLİYİM, ADAYIM!!”

CHP'nin Genç Aday Adayı Telci; “GENCİM, YÜREKLİYİM, ADAYIM!!”
 28 yaşında aday adayı olan Eski Gençlik Örgütleri Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmail Emre TELCİ; “Örgütümüzün genç, donanımlı ve en önemlisi örgütün bağrından gelen milletvekillerine ihtiyacı var. Zaten genel başkanımız da, seçimlerde önceliğin kadınlara ve gençlere verilmesini örgütümüzden rica etti. Ben şahsım adına değil; gençlik örgütlerimizi temsilen bu yola çıktım. Arkamda sermaye ya da üç beş şahıs değil; örgütümüzün kolektif bilince sahip gençlik örgütleri bulunmaktadır” dedi.


Av. İsmail Emre TELCİ devamla ”Batı Demokrasilerine baktığımızda genç nüfusun az, ama genç siyasetçilerin sayısının fazla olduğunu görüyoruz. Örneğin Avusturya Dışişleri Bakanı 27 yaşında. Ülkemize baktığımızda ise 30 yaş altı nüfus, toplam nüfusun yarısından daha fazla. Ama genç siyasetçilere nedense şans verilmiyor. Partimizde de maalesef aynı sorun var. Ben isterdim ki, kontenjanlardan kadınlara olduğu gibi gençlere de yer verilsin. Ama genel başkanımızın iyi niyetinden de şüphemiz yok. Onun sayesinde en azından ön seçim yapılıyor ve en azından milletvekili olma şansımız var. Kendisi de genel başkan olmasına rağmen önseçime girme kararı almış. Bu harika bir haber. Kendisi bizlere hem örnek oluyor; hem de rehber. Parti örgütümüz de bunu görür ve eminim ki seçiminde biz gençlere şans verir. Çünkü genç seçmenden oy almak için genç adaylar gerek. Başka türlü düşünmek inanın saflık olur. Kendimizi bir kere daha kandırmış oluruz. Dolayısıyla genç, örgütten gelen ve donanımlı adayların gösterilmesi partimiz için şart!” dedi.

Av. İsmail Emre TELCİ son olarak şunları ekledi: “Seçim çalışmalarım gayet güzel gidiyor. Eşi benzeri olmayan bir hikâye yazmak üzereyiz. Gencim, yürekliyim ve adayım. On seneye yakındır gençlik örgütlerinde çalışıyorum ve de hemen hemen bütün kademelerde görev yaptım. Arkadaşlarım da bu kararı almamda beni çok teşvik ettiler. Dolayısıyla tüm örgüt emekçilerime açık çağrı yapıyorum. Gelin bu hikâyeye omuz verin! Ülkemiz Gezi Mücadelesini Meclis’e taşısın!” diyerek sözlerini noktaladı.

Av. İsmail Emre TELCİ kimdir??
1986 Artvin doğumlu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Trabzon’da bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve aynı okulu bitirmesinin ardından 2010 yılında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans çalışmalarına başladı. Aynı yıl Avukatlık Ruhsatnamesini alarak İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık mesleğine adım attı. Halen daha serbest ve bağımsız olarak avukatlık mesleğini icra etmektedir.

2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Fatih İlçe Örgütü’ne üye olarak siyasi yaşantısına resmen başlayan TELCİ, 2008 yılında Gençlik Örgütü Saymanı, 2009 yılında ise Gençlik Örgütü Sekreteri oldu. 2012 yılında Gençlik Örgütleri Genel Başkan Yardımcılığı yapan TELCİ, Karadeniz sorumlusu olarak bu görevini icra etti. Bu görevi esnasında gençlik örgütlerine yönelik tüzük değişikliliklerinin yapılmasına öncülük eden TELCİ, 8 yıl aradan sonra Gençlik Örgütleri Kurultayı’nın yapılmasına dair kararı alan ekibin içinde yer aldı. Bu Kurultayda desteklediği listeden aday olmayan TELCİ, Kurultay ile birlikte sade bir parti üyesi olarak GESOS – Genç Sosyal Demokratlar ve Toplumcu Düşünce Enstitüsü’nün yönetim kurullarında yer alarak, halkımızı aydınlatmak ve sorunlarına cevap bulmak amacıyla birçok siyasi, toplumsal ve kültürel panelin hazırlanmasında ve yaşama geçirilmesinde görev aldı.  Hemşehri derneklerinde de görev alan TELCİ, Akçaabat Dernekleri’nin ve Karadeniz Örgütlenmelerinin çatı kurumu olan Karadeniz Konfederasyonu’nun da yönetim kurulu üyesidir.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 15:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ TOPÇU
ALİ TOPÇU - 9 yıl Önce

kardeşim karakterli dürüst olduğundan şüphem yok hep düşkünlerin yanında ol yine söylüyorum yegenim ve dostları hep yünında olacak yolun açık olsun

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209