CHP'li vekiller Kozan Barajı'nda

CHP milletvekilleri arama bölgesinde inceleme yaptı

CHP'li vekiller Kozan Barajı'nda

Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlamasının ardından kayıp işçiler için başlatılan arama çalışmalarının sürdüğü alanda, CHP Adana milletvekilleri Ali Demirçalı ve Ümit Özgümüş bir süre inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

CHP milletvekili Ali Demirçalı, AA muhabirine, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu söyledi. Çalışma yapan ekiplerin yoğun çaba harcadığını ve işlerinin çok zor olduğunu ifade eden Demirçalı, ''Böyle kazaların bir daha yaşanmasını istemiyoruz'' dedi.

Baraj yapan firmaların kontrol edilemediğini öne süren Demirçalı, ''Kontrolsüz bir şekilde yapılaşma devam ediyor. Türkiye'de 2 binin üzerinde su kaynağı özelleştirildi. Bin civarında da baraj inşaatı var. Ama şu anda denetim ve kontrol yok. Umarım bu denetimsizlik ortadan kaldırılır ve bir an önce gerekli yasalar çıkartılır'' dedi.

Milletvekilleri Demirçalı ve Özgümüş, Kozan Belediyesi tarafından kurulan çadırdaki kayıp yakınlarını da ziyaret ederek bir süre sohbet edip alandan ayrıldı.

Bilirkişi heyeti inceleme yaptı

Bu arada patlamayla ilgili olarak aralarında inşaat ve makine mühendislerinin de bulunduğu bilirkişi heyeti, derivasyon kapağının bulunduğu yerde inceleme yaptı.

Heyettekiler, kazanın kesin sebebini belirleyebilmek için kapağı destekleyen betonarme zemin ve kapaktan sac numunesi alarak laboratuvarda incelenmek üzere götürdü.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209