CHP’li Umut Oran: TÜBİTAK mucizeye imza attı

TÜBİTAK’ın raporu sosyal medyada alay konusu oldu. CHP'li Umut Oran, "TÜBİTAK bir mucizeye imza atarak sıkıştırılmış bir dosyadaki sesin her parçasının hecelerine kadar montaj olduğunu tespit etmiş" dedi.

CHP’li Umut Oran: TÜBİTAK mucizeye imza attı
 CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Twitterhesabından yaptığı değerlendirmede “TÜBİTAKbir mucizeye imza atarak sıkıştırılmış bir dosyadaki sesin her parçasının hecelerine kadar montaj olduğunu tespit etmiş. Bu teknoloji gerçekten ne ABD’de var, ne Rusya’da var, ne Avrupa’da var. Erdoğan ne derse o teknolojisi, sahteyi gerçek, gerçeği sahte yapar. Belki de TÜBİTAK’a atanan eski hayvanat bahçesi müdürü, burada yaptığı çalışmalarda dünyada eşi olmayan bir teknoloji geliştirmiştir.” dedi.

Umut Oran, YouTube dosyası üzerinden ses analizi yapabilen bu teknolojinin ilk olarak kimler üzerinde denendiğini ve mahiyetini de merak ettiğini belirtti. Devamla şunları kaydetti: “Eğer TÜBİTAK bu sesleri YouTube dosyası üzerinden değil orijinal halinden analiz etmişse, o tapeleri de istiyoruz. Bakalım uluslararası kuruluşlar o orijinal, sıkıştırılmamış dosyalardaki ses kaydının kime ait olduğunu gösterecek? Uluslararası saygınlığa sahip o adli bilişim uzmanlıklarını da Google’da bulabilirsiniz.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209