CHP'li Umut Oran: Alçakça, şerefsizce iftiralar atılıyor

CHP'li Umut Oran: Alçakça, şerefsizce iftiralar atılıyor

CHP'li Umut Oran: Alçakça, şerefsizce iftiralar atılıyor
 CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yandaş medyanın ortaya attığı ağır iddialar için ‘alçakça, şerefsizce iftira' nitelemesi yaptı. Kendisinin @fuatavni'yle Twitter'dan sohbet ettiği iddialarını delilleriyle önceki gün yalanladığına ancak hakkındaki iftiraların sürdüğüne dikkat çeken Oran, “Ethem Sancak'ın gazeteleri bu iş için özel görevli, organize bir saldırı var. Kendisini aradım, telefonuma çıkmadı. Alçakça, şerefsizce iftiralar söz konusu.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yandaş medyanın ortaya attığı ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast düzenleyecekler’ iftiraları için “alçakça, şerefsizce” nitelemesi yaptı. Kendisinin @fuatavni’yle Twitter’dan sohbet ettiği iddialarını delilleriyle önceki gün yalanladığına ancak hakkındaki iftiraların sürdüğüne dikkat çeken Oran, “Ethem Sancak’ın gazeteleri bu iş için özel görevli, organize bir saldırı var. Kendisini aradım, telefonuma çıkmadı. Alçakça, şerefsizce iftiralar söz konusu.” dedi.

Akşam, Star ve Güneş gazeteleri, muhatapları tarafından belgeleriyle yalanlanan CHP-@fuatavni içerikli haberlerini sürdürüyor. Gazetelerin dünkü manşetlerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planlandığı iddiası yer aldı. CHP’li Oran, adının geçtiği haberleri bir kez daha sert ifadelerle yalanladı. İftira içerikli haberlerin, insan hayatı üzerinden kara propaganda yapmaya kadar ileri noktaya taşındığını belirten Oran, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün yaptığı “Bu iğrenç iftiralar MİT’in işi.” açıklamasına dikkat çekti. Oran, “Bu sadece bana değil, CHP’ye yapılan saldırıdır. İddia edilen konuşmalarda mahalle ağzı var, benim çok saygılı bir konuşma tarzım vardır. Maddi içerikli konular sözde geçen ay içinde yapılmış oysa ben parti saymanlığını bırakalı 8 ay oldu. Daha önce de hakkımda böyle iftiralar atıldı. Amaç kara propagandayla insanları etkilemez.” dedi.

ETHEM SANCAK’I ARADIM, TELEFONLARIMA ÇIKMADI

Haberlerin yayınlandığı ilk gün kendisinin, ardından da Genel Başkan ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un iddiaları sert bir dille yalanladığını belirten Oran, “Ayrıca bu gazetelerle ilgili hem ceza davası, hem tazminat davası açtık, haberlerin yayınlandığı televizyonları RTÜK’e şikâyet ettik, tekzip başvurusu yaptık, Ulaştırma Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunduk, Twitter’ın merkezine başvuru yaptık, iddiaların doğru olmadığını ispatlamak için bilirkişiye de inceletiyoruz. Hukuk devletine inanan bir siyasetçi olarak yapabileceğim her şeyi yaptım. Gazetenin sahibini, Ethem Sancak’ı da aradım, telefonuma çıkmadı. Çok eskiden tanırım kendisini. Daha ne yapabilirim?” şeklinde konuştu.

LANET OLSUN BÖYLE SİYASETE

İktidarın artık ‘insan hayatı’ üzerinden ve kara propaganda şeklinde siyaset yaptığını kaydeden Umut Oran, şöyle konuştu: “İnsan mağduriyet hayatı üzerinden siyaset yapılacaksa ve böyle prim yapılacaksa, mağduriyet yaratılacaksa, lanet olsun, yazıklar olsun böyle siyasete. Bunu provoke eden, organize eden bir anlayış var. Bir sürü düşman yaratıldı, bir sürü insanlar acı çekti. Biz bunun için mi siyaset yapacağız? Yukarısı (Cumhurbaşkanlığı Sarayı) bunları yapıyorsa sürdürülemez bir durum var demektir.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 03:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209