CHP'li Aykut Erdoğdu 'sehven' ifadeye çağrıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sehven ifadeye çağrılmasının ardından, bu kez de CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

CHP'li Aykut Erdoğdu 'sehven' ifadeye çağrıldı

 Çağrı kağıdında Aykut Erdoğdu'nun 7 gün içinde gelmemesi durumunda hakkında zorla getirilmesine karar verileceği belirtildi. Çağrının sehven yapıldığı ve geri alındığı kaydedildi.



CHP İstanbul Millletvekili Aykut Erdoğdu, hakkında bir gazetede kaleme aldığı köşe yazısı nedeniyle 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının şüphelilerinden işadamı Yasin El Kadı şikayetçi oldu. Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Basın Suçları Soruşturma Bürosu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'ya şüpheli sıfatıyla ifade vermesi için çağrı kağıdı gönderdi. Çağrı kağıdında 7 gün içerisinde gelmemesi durumunda zorla getirilme kararı verileceği kaydedildi.



Savcılık kaynakları Erdoğdu'nun milletvekili olduğunu bilmediklerini, sehven gönderilen çağrı kağıdının dün akşam geri çekildiğini açıkladı. Aykut Erdoğdu hakkındaki soruşturma dosyasının da savcı Vedat Yiğit'ten alınarak, basından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Ateş Hasan Sözen'e verildiği kaydedildi.



Bir süre önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine, hakaret iddiasıyla savcı Mehmet Demir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu şüpheli sıfatı ile ifadeye çağırmıştı. Başsavcılık, Kılıçdaroğlu'nun sehven ifadeye çağrıldığını, dosyanın Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'na verildiğini açıklamıştı. Savcı Demir de Edirne'de görevlendirilmişti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209