CHP'de Tekin'den sonra 2. istifa şoku

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kulisleri bir kez daha karıştı.

CHP'de Tekin'den sonra 2. istifa şoku

Gürsel Tekin'in istifasının ardından bir şok istifa daha geldi.
 
Başkan yardımcısı Gürsel Tekin'in, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasına koyduğu istifanın ardında bir şok istifa haberi daha yayıldı. Bihlun Tamaylıgil'in de istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Hürriyet'in haberine göre Gürsel Tekin'in, Genel Başkan yardımcılığından istifasının ardından ikinci istifa iddiası, CHP'nin ikinci kadın genel sekreteri İstanbul milletvekili Bihlun Tamaylıgil için geldi.

Tamaylıgil'in kısa bir süre önce başlayan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına istifa kararıyla girdiği CHP Genel Merkezi'nde konuşuluyor. Tamaylıgil'in de Tekin gibi özellikle İstanbul İl Başkanlığı'yla ilgili süreçten rahatsız olduğu vurgulanıyor.

İddialara göre Tekin, bu sabah saatlerinde Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 45 dakika baş başa görüştü. CHP İstanbul İl Başkanlığı seçim sürecine ilişkin rahatsızlıklarını aktaran Tekin'in "Görevlerimden affımı istiyorum" dediği iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun ise istifa dilekçesini henüz işleme koymadığı, istifaya ilişkin değerlendirme yapacağı belirtildi.

Bilindiği üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, genel merkezin Ankara, İstanbul ve İzmir'de İl Başkanı adayı belirlemesi ve desteklemesine karşı çıkıyordu. Tekin, "Örgütlere karışmayalım. seçimler doğal seyrinde devam etsin. Parti genel merkezi seçimlerde taraf olduğu sürece, partiyi ayrıştırıyoruz" tezini savunuyordu.

Tekin'in temel itiraz noktalarından biri de İstanbul İl Başkanlığı seçim sürecine ilişkindi. Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı başarısz bulduğunu söylüyor, "dar grupçu" davranmakla eleştiriyordu. Salıcı'yı destekleyen Erdoğan Toprak ile arkadaşlarının partide "ayrışma yarattığı"nı söyleyen Tekin, Kılıçdaroğlu'nun sürece seyirci kalmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiriyordu. Kılıçdaroğlu'nun, il başkanlığı seçimlerinde ''tarafsız ve herkese eşit mesafede'' kalmasını isteyen Tekin, buna ilişkin görüşlerini, partinin yetkili kurullarında da dile getiriyordu.

Tekin, CHP'nin enerjisini ''iç meseleler''e ayırdığı için Türkiye siyasetine müdahale edememesinden de yakınıyordu. AK Parti'nin oylarının yüzde ellilerde, CHP'nin ise daha düşük bir düzlemde seyrettiğini söyleyen Tekin, yakın çevresine, "Bu bizim açımızdan izah edilebilecek bir tablo değil. Partide gerekli yenileşme sağlanamadı. Yine delege - sen ben kavgasına mahkum olduk" dediği biliniyordu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209