CHP ve MHP Öcalan'ın mesajına nasıl tepki verdi?

BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in okuduğu Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajına AK Parti, MHP, BDP, ve CHP'den nasıl bir tepki geldi?

CHP ve MHP Öcalan'ın mesajına nasıl tepki verdi?

 BAKAN  GÜLER : NEFRETLE KINIYORUM

İçişleri Bakanı Muammer  Güler , TBMM Genel Kurulu'nda 21  Mart  Nevruz Bayramı ile  ilgili konuştu . Bakan  Güler  de ''Dil barış dilidir ama  uygulamayı  görmek lazım'' ifadelerini kullandı.  Güler 'in açıklamasından satır  başları :

" Diyarbakır 'daki Nevruz  etkinliği  7  kişilik  bir tertip komitesince hazırlanmıştır. Türk bayrağı olmamasını  buradan nefretle kınıyorum. Buradaki aykırılıklar tespit edildiğinde adli mercilere intikal ettirilecektir."

CHP: BAŞBAKAN'I BEKLİYORUZ

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın  Diyarbakır 'daki nevruz  etkinliğinde  okunan mesajına CHP'den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den geldi.

Tekin, yaptığı açıklamada "Bizim muhattabımız Öcalan değil, Tayyip Erdoğan'dır" diyerek, PKK liderinin çağrısının içeriği konusunda yorum yapmadı. 

Tekin, "Merakla Sayın Erdoğan ve iktidar yetkililerinin ne düşündüklerini açıklamalarını bekliyorum. Bizim muhattabımız iktidardır. Recep Tayyip Erdoğan birşey söylemeden, yorum yapmayız" dedi.

BDP'Lİ DEMİRTAŞ: 21 MART 2013 HAYIRLI OLSUN

Öcalan'ın mesajının okunmasının ardından yüzbinlerce kişiye hitap eden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

''Biz BDP olarak gençlerin, kadınların, dostlarımızın ve bütün halkımızın desteğiyle bugün ortaya çıkan bu barış iradesinin arkasındayız. Sayın Öcalan'ın uzattığı bu dostluk elinin havada kalmaması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. 21 Mart 2013 günü yıllardır barışa hasret bu topraklara hayırlı olsun diyorum.''

MHP'LİLER TÜRK BAYRAKLARIYLA GELDİ

Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplandı. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in Nevruz Bayramı'na ilişkin gündemdışı konuşması sırasında, MHP'li milletvekilleri, sıralarda bulunan mikrofonlara Türk bayrağı astı. MHP grup başkanvekillerinin oturduğu sıraların önünde de şehit fotoğrafları ile terör örgütü üyelerince öldürülen bir bebeğin fotoğrafına yer verildi.

MHP'DE OLAĞANÜSTÜ ÖCALAN TOPLANTISI

MHP Meclis grubu da, Öcalan'ın çağrısını değerlendirmek için toplandı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, değerlendirme sona erince düşüncelerini paylaşacaklarını söyledi.

BEŞİR ATALAY: HEDEFLERİMİZİ İÇERİYOR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay; ''Öcalan'ın açıklaması hedeflerimizi içeren bir açıklama oldu'' dedi.

AK PARTİLİ ENSARİOĞLU: BARIŞ DOLUYDU

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu: Barış dolu mesajlardı. Bir ulusun hapsolduğu bir coğrafyayı değil; barış, kardeşlik içinde eşitliği, demokratikleşmeyi öngören bir çözüm sundu. Gayet iyiydi. Bakalım artık muhalefet ne diyecek?

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209