CHP, “Muammer Güler’in İstanbul Valiliği dönemi araştırılsın” dedi. AK Parti reddetti

CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kıvılcım, İstanbul eski Valisi ve İç İşleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında İstanbul Valiliği yaptığı dönemdeki mal ve hizmet ihalelerinin sorgulanmasını istediği İl Genel Meclisi Araştırma Önergesini AK Parti Grubu reddetti.

CHP, “Muammer Güler’in İstanbul Valiliği dönemi araştırılsın” dedi. AK Parti reddetti
 İstanbul İl genel Meclisi’nin 2014 yılı Ocak ayı toplantılarının 09.01.2014 Perşembe günkü oturumunda Bakırköy İlçesinden seçilen CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kıvılcım’ın Meclis Başkanlığına sunduğu ve CHP Grubunun kabul, AK Parti Grubunun oy çoğunluğu ile gündeme alınması reddedilen yazılı soru önergesi şöyle;


İl Genel Meclisi Başkanlığına/ İstanbul


Konu: İstanbul eski Valisi ve İç İşleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında İl Genel Meclisi Araştırma Önergesi hakkında.


Bilindiği gibi 17 Aralık 2013 tarihinde ortaya çıkarılan bazı Bakanlar ve bunların yakınları hakkında yargıya intikal ettirilmiş büyük yolsuzluk davası yüce meclisimizi de yakından ilgilendirmektedir.


Şöyle ki; Söz konusu davada kendisi ve oğlu hakkında ortaya çıkan iddialar sebebi ile görevden el çektirilenİç İşleri eski Bakanı Muammer Güler uzun yıllar İstanbul Valiliği görevinde bulunmuştur. Kendisi ve oğlu hakkında ki şaibeli iddialar henüz yargıda olmasına rağmen doğal olarak İstanbul’da Valilik görevinde bulunduğu için görev yaptığı dönemlerde ki icraatları ve kararları hakkında şüpheler oluştuğu kanaatindeyiz.


İstanbul halkı da bu konudaki şüphelerini biz meclis üyelerine aktarmaktadırlar. Bu nedenle aşağıdaki konu ve sorularımızı yüce meclisimizce araştırılarak kamuoyuna bilgi vermesi hasıl olmuştur.

1.Muammer Güler’in İstanbul Vali’liği yaptığı dönemlerdeki gerçekleşen ihaleler incelenmiş midir? Veya incelenmesi.

2. Muammer Güler’in İstanbul Vali’liği yaptığı dönemdeİstanbul İl Özel İdaresi’nin uygulama ve yaptırımlarında usulsüzlükler olmuş mudur?


3. İstanbul İl Özel İdaresi’nin tedarik ettiği mal ve hizmet ihalelerini alan firmalar ile dönemin Valisi Muammer Güler’in ve yakınlarının bir ilişkisi olup olmadığı araştırılmış mıdır? Veya araştırılmasını.


Yukarıda ki konu ve soruların yüce meclisimizce araştırmasını ve kamuoyuna bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim. 09.01.2014

İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kıvılcım




SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 01:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209