CHP, kayıt dışı için araştırma istedi

CHP, Türkiye'de bir çok sektörde tehdit oluşturan kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP, kayıt dışı için araştırma istedi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının raporuna göre, Türkiye'de 27 kalemde yasa dışı faaliyetlerden oluşan cironun en az 8 milyar, elde edilen net kazancın 3 milyar 250 milyon lira olduğu ifade edildi.

Söz konusu raporda, suç ekonomisinin en gözde kazanç alanlarının fuhuş, eroin, esrar, insan kaçakçılığı, kaçak sigara, korsan kitap, DVD , organize suç, kaçak çay, kaçak et, akaryakıt, hırsızlık, haplar ve tarihi eser kaçakçılığının oluşturduğu, en büyük cironun fuhuş ve eroinden elde edildiği belirtildi. Kayıt dışı ekonominin Türkiye'de büyük bir istihdam ve vergi kaybına yol açtığı kaydedilen önergede,konuyla ilgili bütün kurumların üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Önergede, Türkiye'de insanların canına ve malına kasteden, bir çok sektörde tehdit oluşturan kayıt dışı ekonominin önlenmesi için Meclis Araştırması açılması talep edildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209