CHP: Genel Başkanın arkasındayız

CHP TBMM Grup Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturmaya ilişkin bildiri yayımladı. Açıklamada, Kılıçdaroğlu'na tam destek verildi

CHP: Genel Başkanın arkasındayız

CHP TBMM Grup Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturmaya ilişkin bildiri yayımladı. Bildiride, Silivri Başsavcılığı’nca adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve kurul halinde çalışan kamu görevlisine hakaret suçlarından Kılıçdaroğlu hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlendiği belirtilerek, “Baskı rejimlerinin, otoriter iktidarların en büyük özelliği kendilerine bağımlı bir yargı yaratarak, bu yoldan muhalefeti sindirmeye çalışmaktır. Genel Başkanımız için hazırlanan fezleke böyle bir anlayışın ürünüdür” denildi.

Bunun iktidar kamçısı gibi kullanılan yargının, aydınlar, gazeteciler, akademisyenler, öğrenciler, seçilmiş milletvekilleri ve eski genelkurmay başkanının ardından son olarak ana muhalefet partisi başkanı üzerinden tüm topluma verdiği açık bir gözdağı mesajı, “sus konuşma, sadece dinle ve tahammül et” mesajı olduğu belirtilen bildiride şunlar kaydedildi:

“Korku toplumu oluşturmak yolunda hızla ilerleyen AKP’nin, yargıyı toplum mühendisliği çalışmalarında bir araç olarak kullandığını, son uygulamanın da bunun tezahürü olduğunu, buradan bir kez daha belirtiyor ve ilan ediyoruz. Politik yargı, yargı değildir, iktidarı denetleme ve hakemlik görevi yapamaz, halka adalet dağıtamaz, sadece toplumu sindirme aracı olarak kullanılır. Şurası iyi bilinmelidir ki, CHP halkımızın, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan inanç ve bağlılığından güç alarak, baskıya, anti demokratik uygulamalara son verilene kadar direnecektir. Bu direnişte demokrasinin sınırları içerisindeki her yöntemi kullanacaktır. CHP, tek yumruk olarak genel başkanının ve söylediği her cümlenin arkasında ve Türkiye’de demokrasi, özgürlük mücadelesini her türlü özveriyle sürdürmede kararlı olduğunu yüce halkımıza saygıyla duyurur.”

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209