CHP Fatih İlçe Başkanından Sayıştay ve Bütçe Hakkı açıklaması

CHP Fatih İlçe Başkanından Sayıştay ve Bütçe Hakkı açıklaması

 CHP Fatih İlçe Başkanından Sayıştay ve Bütçe Hakkı açıklaması


CHP Fatih İlçe Başkanı Bülent Sülek , “2013 yılı bütçesi ile 2011 yılı kesin hesabı Sayıştay raporları olmadığından TBMM tarafından denetlemeden yasalaştı” dedi.

Parti ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında CHP Fatih İlçe Başkanı Bülent Sülek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla tüm il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen ve aynı saatte bütün basın mensupları ile paylaşılmasını istediği Sayıştay açıklamasını okudu. Sülek, "AK Parti Grubu'nun kabul edilen bir önergesiyle 2012 yılında Sayıştay’ın Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI) denetim standartlarına uygun performans denetimi yapma yetkisi kaldırıldı. Bunun nedeni, hükümetin Sayıştay’ın 2010 yılında hazırlayarak TBMM’ye sunmaya hazırlandığı altı konudaki performans denetimi raporlarında yer alan, kamu kaynaklarının verimlilik, etkililik ve ekonomik ilkelerine uyulmadan savurganca kullanıldığına ve yüksek miktarda kamu zararına neden olduğuna ilişkin bulguları TBMM’den ve kamuoyundan saklama isteğiydi. Bununla yetinmeyen AKP hükümeti, daha sonra 4 Temmuz 2012 tarihinde kabul edilen 6353 sayılı kanunla bu kez mali işlem ve faaliyetlerin yasalara uygunsuzluğunun INYOSAI denetim standartlarında uygun olarak denetlenmesi olanaksız hale getirildi. Sayıştay yönetimi bu yasayı gerekçe göstererek kamu idarelerinin 2011 yılı harcamalarına ilişkin denetim sonuçlarını kapsayan 132 adet Sayıştay raporunu TBMM’ye sunmadı. Bunun sonucunda AK Parti hükümetinin 2013 yılı bütçesi ile 2011 yılı kesin hesabı Sayıştay raporları olmadığından TBMM tarafından denetlemeden yasalaştı” ifadelerini ileri sürdü.

Bülent Sülek, “Biz CHP olarak, milletin bütçe hakkına 2014 bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi sürecinde de sahip çıkacağız. Milletimizin de bizi desteklemesini ve Meclis'ine emanet ettiği bütçe hakkına sahip çıkmasını bekliyoruz. İktidarın bu yetki tecavüzü ve hak gaspını millete duyurmakta sadece bize değil, vergi verenler olarak size de büyük görev düştüğüne inanıyor, en derin saygılarımı sunuyorum diyerek açılamasına son verdi.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209