Cesaretle aldın, cesaretle at gitsin!

Meclis’te Erdoğan’a, “Yahudi Cesaret Madalyasını At" Baskısı…

Cesaretle aldın, cesaretle at gitsin!

Özellikle bebek, hasta, ve sivil katlederek bütün dünya halklarının tepkisini çeken İsrail’e karşı Türkiye’de de nefret ve öfke seli, İsrail’e geçmişteki her türlü ilişkiye de yansıyor. Bunların başında ise dünya Yahudilerini temsilen ABD’deki Lobiden 2005 yılında Başbakan Erdoğan’a verilen “Yahudi Cesaret Madalyasının” iadesi geliyor.

Yahudi Olmayan Madalyayı Alan Tek Başbakan

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ‘Torba Kanun’  görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Başbakan’ın İsrail’den aldığı cesaret madalyasını gündeme taşıdı. İsrailli olmayan ancak bu madalyayı alan tek kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkat çeken Özcan, madalyayı veren örgütün asli amacını ise “İsrail devletinin güvenliğini sağlamak ve bekasını korumak” olarak açıkladı.

Katliamcı İsrail’in madalyası, milleti rencide ediyor

Gazze’de katliam yapılırken Başbakan’ın yakasına taktığı bu cesaret madalyasını neden geri iade etmediğini soran Özcan, sataşma ve tartışmalar arasında şunları söyledi: “İsrail sivil toplum kuruluşu 105 yıllık tarihinde bu madalyayı sadece 10 kıymetli kişiye vermiş. Bunun 9’u İsrailli Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve İsrail’in kurucuları. İsrailli olmayan tek kişi o da bizim sayın Başbakan. Sayın Başbakan’a ısrarla diyoruz ki, bunlar Gazze’de kan döküyorlar. Sen bunlar için katil diyorsun, o zaman çıkıp yakandaki madalyayı at gitsin. Ama ‘çıkartmam’ diyor,  nasıl kıymetli bir madalyaysa. Arkadaşlar siz Gazze fatihliğine soyunacaksınız, Gazze’deki mazlum halkın temsilcisiyim diyeceksiniz sonra bunları katledenlerin yakana taktığı madalya ile meydan meydan dolaşacaksınız. Yalancı Pehlivan gibi. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Bu insanları ve bizleri son derece rencide ediyor.”

Ahmet Yavuz/TBMM Bürosu

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209