Cemaat'e Operasyon Meclis'in Gündemine Damgasını Vurdu

Bu sabah Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'na yönelik başlatılan operasyon, TBMM Genel Kurulu'na damgasını vurdu.

Cemaat'e Operasyon Meclis'in Gündemine Damgasını Vurdu
 Cemaat'e soruşturma kapsamında Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'na yönelik başlatılan operasyon, TBMM Genel Kurulu'na damgasını vurdu. Meclis kürsüsüne çıkan muhalefet milletvekilleri,operasyonun 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmalarını unutturmaya yönelik bir girişim olduğunu ifade etti. Kürsüye çıkan AK Partili milletvekilleri basına yapılan operasyondan hiç söz etmedi.

MHP OPERASYONA TEPKİ GÖSTERDİ

Bu Sabah başlatılan medyayı susturmaya yönelik operasyona Meclis kürsüsünden tepki geldi. Oturumun açılmasının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, aralarında Zaman Gazetesi ve Samanyolu televizyonu üst düzey idarecilerinin de bulunduğu bir dizi medya mensubuna yönelik operasyona değindi. "Aslında medyaya yapılan bu baskı ve tehdit, halkın gerçekleri öğrenmesinden korkanların zihniyetidir. Zamanlaması itibarıyla yapılan operasyonun bu hedefler içerisinde siyasi amaç taşıdığı, doğrudan doğruya demokrasiye, medyaya, bu milletin hakkına, hukukuna el uzatan 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk çetesinin halk tarafından öğrenilmesini engellemeye yönelik olduğu kanaatindeyim." diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLLER KINADI

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, "Hangi düşüncede, hangi görüşten olursa olsun basına karşı yapılan bu diktatoryal baskıyı kınıyorum. 17-25 Aralık olaylarını, yolsuzluk çetesinin gündemden düşürme gayretlerinden bir tanesi olduğunu buradan belirtmek istiyorum." dedi.

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız ise "Bugün maalesef ülkemizde iletişim, haberleşme ve basın özgürlüğü ciddi bir tehdit altındadır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan, eski Bakan Binali Yıldırım'ın 'özel konuşmalarınızı telefonlarda yapmayın' açıklaması üzerine yapmış olduğu 'ben de dinleniyor olabilirim, konuşmalarımıza dikkat etmek zorundayız' şeklindeki ifadeleri, günümüzdeki haberleşme özgürlüğünün ne şekilde tehdit altında olduğunu bakanlık seviyesinde gözler önüne sermektedir. Hükümet, dünya devletinin insana ve insan haklarına verdiği önemi, basın özgürlüğünü, demokrasisini, sosyal devletini görmezden geldiği sürece ülkemizi ne yazık ki hak ettiği yere ulaşamayacağını bir kez daha ifade ediyorum." şeklinde konuştu.

CHP Samsun Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan ise TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmayı, "Basına yapılan sansürü kınıyorum." sözleri ile tamamladı.

AK PARTİLİLER SESSİZ KALDI

Genel Kurul'da verilen aradan sonra kürsüye çıkarak bütçeye dair yaptıkları konuşmada, AK Partili milletvekillerin bugün basına yönelik yapılan operasyondan hiç söz etmemesi dikkat çekti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2014, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209