Bütçe komisyonunda Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışıldı

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, 1 milyar 300 milyona yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı binası için Yenimahalle Belediye Başkanlığından ruhsat izni alınmadığını söyledi.

Bütçe komisyonunda Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışıldı
 CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, 1 milyar 300 milyona yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı binası için Yenimahalle Belediye Başkanlığından ruhsat izni alınmadığını söyledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın "Semtimize bile uğramadılar" dediğini aktaran Çetin, "Binanın şayiası ayyuka çıktı." ifadelerini kullandı.
Çetin, 2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin bir önceki yıla göre yüzde 99 artış sağladığına dikkat çekerek, "Şimdi bir kez daha söylemek istiyoruz, dönemin Başbakanı örtülü ödeneği patlamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız şimdi de kaçak saray bütçesini patlattı. Örtülü ödenek kullanımı aldı başını gitti." dedi.

Çetin, demokrasilerde idare edilen ülkelerde idarenin denetime tabi olduğunu ifade ederek, bu harcama kalemlerinin miktarlarında yaşanan artışın insani gelişmişlikten kopmuş olmanın göstergesi olduğuna işaret etti.

Aksaray'ın Ankara Yenimahalle sınırlarında olmasına rağmen Yenimahalle Belediye Başkanlığı'ndan ruhsat izni alınmadığını bildiren Çetin, Belediye Başkanımız, "Semtimize bile uğramadılar diyor. İzin kullanma belgesini, dün Cumhurbaşkanlığı sekreteri burada gösterdi. 'Nasıl aldıklarını ve nerden aldıklarını bilmiyorum, diyor. Bina orada. Bu, saraya düşen binanın şayiası ayyuka çıktı. Yani 1 milyar 370 milyon harcanmış. Soma'da, Ermenek'te 890 lira maaş için yerin 7 kat altına inen insanlar, kayıt dışındakiler muhtaç, halk bu kadar yoksulken gelir dağılımı bu kadar bozulmuşken, umarım yeni Başbakan bu kaynak kullanımını, ifrattan kaçınır da biz de bazı işlerin yoluna girdiğini görmeye başlarız." diye konuştu.

"CHP'Lİ SEÇER: İFRAT MAKUL MU?"

CHP'li Vahap Seçer komisyonda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapımını eleştirdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a seslenen Seçer, "Kişiliğine saygı duyduğum birisiniz. Allah aşkına, böyle bir israfı sizin dinlendirmeniz gerekmiyor mu. 1 milyar 370 milyon TL ile Türkiye 35 bin konut, 100 yataklı 55 devlet hastanesi, 100 kişilik yurt ve huzur evi yapardı. Avrupa'daki ileri demokrasileri biliyorsunuz. Gittiniz, oradaki parlemanto binalarını gördük. Şatafat yok. Çırpınan bir devlet için bu kadar ifrat makul mu? Hayretle karşılıyorum Sayın Başbakan yardımcım." diye konuştu.

   
Anahtar Kelime: plan ve bütçe komisyonu, aksaray, kaçaksaray, cumhurbaşkanlığı sarayı
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Feza Gazetecilik’e aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Zaman Gazetesi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 01:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209