Bülent Arınç’tan Manisa’daki baskınlara tepki: Ayıptır günahtır

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da eğitim ve yardım derneklerine yapılan baskınlara tepki gösterdi.

Bülent Arınç’tan Manisa’daki baskınlara tepki: Ayıptır günahtır
 Arınç, ''Manisa’da son günlerde bir şeyler oluyor. Ben şimdi Manisa’ya oy verin diyeceğim, dedim de zaten. Bana demezler mi biz seni tanıyoruz, seviyoruz. Ama sen de bizim sevdiğimiz adamları basıyorsun. Örgütçü gibi emniyet müdürü şöyle yapıyor, böyle yapıyor dese ben ne diyeceğim? Ayıptır günahtır. Haklarında yeterli delil bulunmadıkça, makul şüphe bunların ötesine geçmek lazım.'' ifadelerini kullandı.

NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Manisa’da STK’lara yapılan baskınlara karşı çıktı. STK’lardaki insanların Manisa eşrafı olduğunu vurgulayan Arınç, baskınları yanlış bulduğunu belirtti.

BU STK’LARIN TERÖR EVİ GİBİ BASILMASI YANLIŞ

Arınç şunları söyledi; Son günlerde Manisa’da yaşanan bir olay var. Benim de seçim bölgem. Gittim fakat Emniyet Müdürü ile görüşme imkânım olmadı.STK örgütlerine baskın yapılıyor. Bunların içerisinde iş adamları örgütü var, eğitim gönüllüleri derneği var, aktif öğretmen derneğiydi galiba, eğitimciler derneğiydi. Giriyorlar dosyalarına bakacaklar ama polisler geliyor güpegündüz. Ve insanlar dışarıda endişe içerisindeler.  Acaba bunlar ne arıyorlar? Bunlar masum STK’lar. Çoğunu da tanıdığım insanlar. Bunların bir terör evi gibi örgüt evi gibi basılıp deşifre edilmesi, insanların gözüne sunulması o insanlar için çok hayati bir önemde. Şimdi o yetmemiş gibi bugün de ayrıca 5 tane derneğe baskın yapılmış. Acaba bunlar kurban derisi topladı mı, bunlar bağış yaptı da bunlar öbür tarafa mı gitti?. Bunların yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunlar aynı zamanda belki de hükümete karşı komplo olarak da yapılmış olabilir. Önümüz seçim.

AYIPTIR, GÜNAHTIR; BANA DEMEZLER Mİ BÜLENT BEY, SEVDİĞİMİZ İNSANLARI BASIYORSUN DİYE

Ben şimdi Manisa’da oy istemeye gittim. Ben 40 yıllık 50 yıllık Manisa’lıyım. 4 dönem milletvekili seçildim. Bana oy verin Manisalı diyeceğim.  Dedim de zaten. Gördes’de Salihli’de dedim. Bana demezler mi ‘Bülent Bey biz seni tanıyoruz, seviyoruz. Yıllarca senin arkandayız. Sana güveniyoruz. Ama sen de bizim sevdiğimiz adamları örgüt evi gibi basıyorsun. Örgütçü gibi bunların hakkında emniyet müdürü şöyle yapıyor, böyle yapıyor. Ben sana nasıl oy vereyim’ dese ben ne diyeceğim? Ayıptır günahtır. Haklarında yeterli delil bulunmadıkça, makul şüphe bunların ötesine geçmek lazım.

MANİSA'NIN EŞRAFI BU İNSANLAR

Bunu bir DHKP-C’li için söyleyebilirsin. KCK’lı için söyleyebilirsin. Bir PKK’lı için düşünebilirsin ama bunların hepsi mimar, mühendis, öğretmen, sanatkar, esnaf. Manisa’nın eşrafı bunlar. Manisa’nın eşrafı hakkında ‘makul şüphe var güpegündüz gidip basayım, kaç tane deri toplamışlardı, kim bilir nereye vermişlerdir’ Yani bütün bunlar bu mücadeleyi de yolundan saptıracak asıl amacından uzaklaştıracak şeylerdir.

Kırmızı Kitap'ta, Gülen ile ilgili münhasıran bir tabir yok!

MGK üyesiyim. MGK kanununun galiba ikinci maddesinde, Milli Güvenlik Siyaset belgesini hazırlar ve Bakanlar Kurulu'na sevk eder diyor. Şu anda MGK'da yapılan şey Bakanlar Kurulu'na gönderilmesi olmuştur. Ancak burada yani Türkiye'nin milli menfaatleri savunma politikaları komşularıyla ilişkileri, ayrıntılarıyla yazılıdır. Ben bunun 2010'lu yılını da gördüm. Bu sefer de yine rutin olarak 2015'te çok az bazı değişiklikler yapıldı. Legal görünümlü illegal yapılanmalar adıyla, sadece cemaatten örgüte dönmüş, paralel devlet yapılanmasıyla ilgili değil, gelecekte de başka cemaatler sosyolojik birikimler olabilir, farklı düşüncelere sahip gruplaşmaların, adeta devlete ikinci bir alternatif gibi... Yoksa Fethullah Gülen ile ilgili olarak alınacak tedbir gibi münhasıran bir tabir getirmedi. Sadece böyle bir tehdit söz konusu değil, bunun benzerleri de bugün vardır. Bundan dolayı kimsenin devletine bağlı, yasaya bağlı hiçbir kimsenin kurum ve kuruluş korkmaması gerektiğini ifade etmek için söylüyorum. Yasal zeminde faaliyetini yürüten herkes, cemaat de olsa…

Çözüm süreci masada devam ediyor

Fiilen seçim sürecindeyiz. Ne bizim her gün düşünüp şunu yapalım diyecek halimiz var, eğer Nevruz'da verilen sözler hemen yerine getirilebilseydi, PKK silahları bırakma kararı alabilseydi bu sürecin çok iyi noktaya geldiğini gösterebilirdi. Bu olmadı. Bugünlerde de olmaz tahmin ediyorum.

Çelişkilerine dikkat çektik ama en sonunda da Başbakan Yardımcımız temsilcileri bir araya geldiler 10 madde üzerinde konuştular. Arkasındaki gelişmeler umduğumuz kadar çıkmadı. Süreç hep inişli çıkışlıdır. Zaman zaman durur, zaman zaman harekete geçer.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 05:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209