Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası dikkat çeken açıklamalar

Hükumet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası dikkat çeken açıklamalar
 Bakanlar Kurulu Başbakan BaşbakanAhmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.


Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gelen soru üzerine 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesine yönelik komisyon kararını değerlendiren Arınç, bunun bir ara karar olduğunu söyledi ve "Gerekçelerini göreceğiz. Bunun için neden acele ediyoruz" dedi.

Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bugün bir süreç sonuçlandı ama kesin süreç değil. Meclis soruşturması başbakan ve bakanlar içindir. Görevleri süresince ilediği iddia edilen suçlar üzerinden komisyon kurulabilir.

Meclis soruşturması en az 10 bakan hakkında istenmiştir. Bazılarına komisyon kurulmş bazıları reddedilmiştir. Daha öncekiler hakkında bugünkü gibi tartışmalar yaşanmadı.

Meclis sourşturması ne demektir, ilk okul talebesi bile anlaması gerekir. Ama muhalefet vekilleri anlamak istemiyor.

Bugünkü karar 9'a 5 gibi bir sayıyla Yüce Divan'a gönderilmediğine yönelik alınmış bir ara karardır. Gerekçelerini göreceğiz. Bunun için neden acele ediyoruz. Bir bulanıklaşma var ama AK Partili üyeler nedeniyle değil, CHP ve MHP'li üyeler nedeniyle.

Komisyona üye vermek bildiğiniz gibi gecikti. AK Parti grubu bilinçli olarak gecikme yapıyorsa bunu onlardan sormanız gerekir demiştim.

CHP ve MHP bir seneden beri her yerde bu olayı hükümeti ve bakanları suçlu tutarak onları hırsız diye yaftalayarak buraya kadar geldiler.

AK Partili komisyon üyeleri ise hiçbir yerde kanaatlerini dile getirmemiştir. Komisyon üyelerini suçlayanlar Genel Kurul'da aynı karar çıkarsa onu da suçlayacak. Bu suçlamaların ardı arkası kesilmez.

Bu nedenle burada yapılması gereken komisyon kararına saygı duymaktır. Biz komiyon üyelerinin hukuk ve vicdanlarına uygun hakeket ettiklerini düşünüyoruz. Bu konuda Başbakanımız grup toplantısında önemli açıklamalar yapacak.

Biz komiyon üyelerinin hukuk ve vicdanlarına uygun hakeket ettiklerini düşünüyoruz. Bu konuda Başbakanımız grup toplantısında önemli açıklamalar yapacak.

İnsanlarımız bu konuları hergün muhalefet partilerinden dinlemiştir. Bazı medya kuruluşları hergün yolsuzluk haberlerini bulup hükümetimize yamamaya çalışmışlardır. Ama bu haberler milletimizde sinek ısırığı kadar etki yapmamıştır."

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209