Bu gidişat bölünmeye gidiyor

Sadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, iftar yemeği için gittiği Samsun’da partililer tarafından havaalanında yoğun bir katılımla karşılandı.

Bu gidişat bölünmeye gidiyor

 Kamalak, Samsun’da çözüm sürecine ilişkin konuştu…

Bu gidişat şiddetli çatışmaya yol açar

ABDURRAHMAN KOCADAĞ / SAMSUN

Sadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, iftar yemeği için gittiği Samsun’da partililer tarafından havaalanında yoğun bir katılımla karşılandı. Gün boyu yoğun geçen Samsun programını gerçekleştiren Kamalak, ilk olarak Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Kamalak, yerel bir kanalın programın da katılarak, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kanal 55’de konuşan Kamalak, iftar saatlerine kadar hız kesmeyerek bir dizi daha programa iştirak etti.

Konuşmalarında terör örgütünün çekilmesi ve barış sürecine ilişkin endişeli olduklarını hatırlatan Kamalak, “Kanın durmuş olmasından memnunuz. Ancak kanın duracağına inanmıyoruz. Üç gün önce gazetelerde PKK’nın 400 kişi kazandığı yazıldı. PKK’nın şehit mezarlığı oluşturduğunu gördük. Bu gidişat ya bölünmeye ya da daha şiddetli çatışmaya gidecek” diyerek eleştirisini dile getirdi.

Kamalak, konuşmasında ayrıca Avrupa Birliği’ne üyelik süreci ile ilgili de Türkiye’nin acil olarak millet olma şuuruna sahip olması gerektiğini söyledi. Kamalak, “Buradan Sayın Başbakan’a sesleniyorum. AB kapısında 154 yıl beklesen dahi, Batı yine bizi AB’ye almaz. Çünkü inancımız farklı. Batı’nın bizi AB’ye alması için dinimizi değiştirmemiz gerekir” diyerek eleştiride bulundu.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209