Bozdağ'dan Dolmabahçe zirvesi yanıtı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay eski Başkanı Büyükanıt’ın yaklaşık 4 yıl önce gerçekleşen ve pek çok iddiaya konu olan görüşmesi ile ilgili soruya cevap verdi.

Bozdağ'dan Dolmabahçe zirvesi yanıtı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay eski Başkanı Yaşar MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan’ın 4 Mayıs 2007’de Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yaptığı görüşmeyle ilgili iddialar üzerine, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili basına en son yansıyan “şantaj” iddiaları üzerine Başbakanlık tarafından yapılan “Gerçekle örtüşmeyen bu tür iddialar” şeklindeki açıklamayı hatırlatan Şandır, “Gerçeği yansıtan, gerçekle örtüşen ve kamuoyunu doğru bilgilendirme için görüşmelerin içeriğini kamuoyu ile paylaşmayı düşünür müsünüz? Yapılan görüşme resmi ise, görüşme içeriği kamuoyu ile neden paylaşılmamaktadır?” diye sordu.

Şandır’ın Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle yönelttiği soruya yanıt Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi. Bozdağ kısa yanıtında Anayasa’nın 117’inci maddesinde yer alan Genelkurmay Başkanının görev ve yetkilerinden dolayı Başbakana sorumlu olduğunu hatırlattı ve “Başbakan, Genelkurmay Başkanının görev ve yetkilerinin ifası ile ilgili konularda Genelkurmay Başkanı ile görüşme yapabilir. Bunda yadırganacak ve farklı yorumlara neden olacak bir durum söz konusu değildir” dedi.

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209