Bozdağ: Yargılamaların tutuksuz olması esastır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Yargılamaların tutuksuz olması esastır. Tutuklu yargılamalar istisna olmalıdır'' dedi.

Bozdağ: Yargılamaların tutuksuz olması esastır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Yargılamaların tutuksuz olması esastır. Tutuklu yargılamalar istisna olmalıdır'' dedi.

Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un yargılama yerine ilişkin sorusu üzerine, bu konuda Anayasanın 145 ve 148. maddelerinin birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

''Şurada yargılanmalıdır, burada yargılanmalıdır'' demesinin doğru olmayacağı ifade eden Bozdağ, bu konuda yargı içerisinde görüş ayrılığı çıkarsa konunun uyuşmazlığa gideceğini ifade etti.

Bozdağ, ''Yargılamaların tutuksuz olması esastır. Tutuklu yargılamalar istisna olmalıdır'' dedi.

Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke düzenlenmesiyle ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

''Basından okudum. CHP'nin grup toplantıları mahkeme salonlarına döndü. Genel Kurulu mahkeme salonlarına döndürdüler. Bakın deminden beri bana soruyorsunuz ve ben çok hassas davranıyorum.

CHP'nin grup toplantıları sanki mahkeme salonu gibi, hakimleri sanık, diğerleri şey, böyle bir üslupla, yargıya ilişkin değerlendirmeleri yapmak doğru değil.

Orada eleştirileriniz varsa, bunu eleştiri sınırları içerisinde, belli üslup içerisinde ifade etmek lazım. Siyasetin polemiğine getirirseniz konuyu, yargıya da yargılananlara da yanlış yapmış oluruz.

Toplumda devam eden yargılamalarla ilgili konu siyasetin ana gündeminde olduğu için ana konular tartışılamıyor. Kim ne söyledi, kim ne yaptı, taraflar siyasi görüşlere göre, dosyanın içeriğini kimse bilmeden herkes ahkam kesiyor, mahkum ediyor veya beraat ettiriyor.

Bizim ne mahkum etmeye ne beraat ettirmeye ne de ahkam kesmeye yetkimiz yok. Yargı süreçleri işleyecek. Siyasetin buna dair eleştirisi varsa bunu eleştiri sınırları içerisinde söyleyecek ama mahkemeleri, hakimleri veya başkalarını itham eden üslup doğru olmaz.''

Bir gazetecinin, ''Bu fezleke Genel Kurulda oylamaya alınır mı?'' sorusuna Bozdağ, ''Meclisin bugüne kadar ki uygulamaları ortada'' karşılığını verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Fransa'daki ''Ermeni teklifi'' ile ilgili bir soruya karşılık, ''İnşallah Fransa tehlikeli bir adım atmaz'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209