Bozdağ ve Yılmaz'ın zirveye çıkma denemesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Milli Savunma Bakanı ismet Yılmaz Erciyes'te kar motosikletiyle gezinti yaptı

Bozdağ ve Yılmaz'ın zirveye çıkma denemesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Erciyes projesinin yapılacak yeni tesislerle Kayseri'nin, İç Anadolu'nun ve Türkiye'nin en modern projelerinden birisi olacağını söyledi.

Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erciyes Mirada Otel'de, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den Erciyes Kış Turizm Merkezi Master Planı hakkında brifing aldı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Erciyes Master Planının sadece Kayseri'yi ilgilendirmediğini, Türkiye çapında bir proje olduğunu ifade etti.

Projeyi şimdiden gönülden alkışladıklarını ifade eden Bozdağ, ''İnşallah başarılı olduğunda hem Kayseri'ye, hem bölgeye, hem de Türkiye'ye çok büyük hizmet sunacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Bozdağ, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'in proje için 50 milyon lira destek istemesi üzerine, ''Başkan ne dedi? (Parasız proje üretmek bizim işimiz) dedi. İnşallah bu kadar güzel bir projeye destek olmak elbette doğru bir şeydir'' diye konuştu.

Bozdağ ve Yılmaz, daha sonra kayak merkezinde gezinti yaptı. Tipi nedeniyle zor anlar yaşayan Bozdağ ve Yılmaz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen bir restoranda, Develi ilçesinin kuşbaşı etle yapılan ve ''cıvıklı'' adı verilen ünlü pidesinin tadına baktı ve gazetecilere ikram etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yemeğin ardından kar motosikleti ile gezinti yaptı.

Bozdağ, gezintinin ardından gazetecilerin soruları üzerine, Erciyes'teki tesislerin güzelliğini görme imkanı bulduklarını ifade etti. Kar motosikletiyle zirveye süratli bir şekilde çıkma ve inme denemesi yaptıklarını ifade eden Bozdağ, ''Buradaki havanın güzelliği ayrı, tesislerin son derece modern olması ayrı. Yapılacak yeni tesislerle Erciyes projesi, Kayseri'nin, İç Anadolu'nun, Türkiye'nin en modern projelerinden birisi olacaktır. Bütün Türkiye'deki kış turizmi sevenleri, kayak turizmi sevenleri buraya davet ediyoruz. Burada güzel imkanlar var. Uludağ, Kartalkaya, Kartepe ve Palandöken'in yanında bir de Erciyes'i görmelerinde fayda var. Görürlerse mukayese etme imkanı bulacaklardır'' diye konuştu.

Bozdağ, kayağa özel bir ilgisinin olmadığını ancak, ''memleketi Yozgat'ta kışın yoğun yaşandığı için karla dost olduklarını'' sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209