Birol Aydın: Yaşananlar otoriter eğilimli yönetimlerin izlerini taşıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, 14 Aralık operasyonunu teenniyle takip ettiklerini ifade ederek, “yaşananlar otoriter eğilimli yönetimlerin izlerini taşıyor” dedi. Aydın, yapılan bir yanlış varsa bunun başka bir yanlışla düzeltilmesinin doğru olmadığının altını çizdi.

Birol Aydın: Yaşananlar otoriter eğilimli yönetimlerin izlerini taşıyor

BİROL AYDIN’IN ACIKLAMASI

14 Aralık operasyonu olarak adlandırılan ve bazı basın kuruluşları ile polislere yönelik gerçekleştirilen operasyon, ülkemizde geçmişte yaşanan süreçlerin şekil değiştirerek devam ettiğini gösteriyor.

Yaşananlar her ne sebeple olursa olsun adalet duygusu ve hukuk devleti kavramı ile izah edilemez ve çok açıktır ki bu ülkemiz ve milletimizin hayrına değildir. Bunların olumsuz sonuçları ilerleyen zamanlarda daha acı bir şekilde görülecektir.

Saadet Partisi olarak yaşananları teenniyle takip ediyoruz. 10 yıllardır benzer birçok operasyon gerçekleşmiştir. Kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığı bu tür operasyonlara halkımızın teenniyle yaklaşmasında fayda görüyoruz. Bu kaotik ortamda 28 Şubat’ın çocuk mağdurlarından Yakup Köse’nin yeniden gözaltına alınıp tutuklanması da ayrıca düşündürücü bir konudur.

DEVLET ASALETİNE TERS

17-25 Aralık operasyonları olarak hafızalarda yer eden ve hükümete yönelik gerçekleştirilen “yolsuzluk(!) operasyonunun yıl dönümüne denk gelen 14 Aralık operasyonu kafalarda Ergenekon ve Balyoz davalarından kalan soru işaretlerini gidermemiş aksine çoğaltmıştır. Normal bir ülkede bu tip hadiselerin yaşanması söz konusu dahi olamaz. Bu yaşananları devlet asaleti ve güvenirliliği ile izah etmek mümkün değildir. Yargı ve emniyetteki çatışma ne yazık ki en başta halkın güvenliğini tehlikeye atıyor.

Dün yapılan yanlışlar bugün yapılacak yeni yanlışlarla düzeltilemez. Operasyonlar dün yapılan yanlışları düzeltmeye yönelikse bunun hukuk devletinde daha uygun yolları vardır. Şüphesiz dünkü yanlışlarda iktidarın sorumluluğu da en az o yanlışları yapanlar kadardır. Yanlış adalet ile düzeltilir, keyfi istidlallerle değil.

Ayrıca yaşananlar otoriter eğilimli yönetimlerin izlerini taşıması bakımında da ibretamizdir!

MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN TARZI DEĞİL

Köşeye sıkışan ya Milli Görüş’e sarılıyor ya da tam tersine saldırıda bulunuyor. Altını çizerek belirtiyoruz ki; AK Parti-Cemaat birlikteliğini kapsayan süreç de dahil 12 yıllık hükümet etme biçimi Milli Görüş’ün siyaset yapma tarzıyla da ortaya koyduğu ilkelerle de bağdaşmıyor. AK Parti hükümetinin yaptıklarını “Bunlar hala Milli Görüş gömleğini çıkarmamış” diyerek eleştirmek ne kadar akıl dışı ve  acziyetse yapılanlara Milli Görüş kılıfı uydurmak da o kadar akıl dışı ve acziyet göstergesidir.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209