BDP'li Aktaş için yazı bekleniyor

BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş'ın cezasının kesinleşmesinin ardından milletvekilliği durumunun netleşmesi için Meclise ''karar bildirimi'' içeren bir yazının gelmesi bekleniyor.

BDP'li Aktaş için yazı bekleniyor
İLİŞKİLİ HABERLER

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, bir süre önce TBMM Başkanlığına, ''örgüt propagandası yapmaktan'', 2 yıl 1 ay hapis cezasının Yargıtay'da kesinleştiğinden bahisle, Aktaş'ın halen milletvekili olup olmadığı, dokunulmazlığının bulunup bulunmadığını sordu.

Meclis, Anayasanın ilgili maddesi uyarınca Aktaş'ın halen milletvekili olduğunu ve dokunulmazlığının bulunduğunu mahkemeye bildirdi.

Adalet Bakanlığı ile yapılan istişareyle, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinden gelen yazı, ''karar bildirimi'' şeklinde olmaması nedeniyle TBMM Genel Kurulunda okutulmadı.

Meclis, Aktaş'ın durumuyla ilgili yeni bir yazı gelmesini bekliyor. Aktaş'ın cezasının kesinleştiğini içerecek bu yazıyla, Anayasanın milletvekilliğin düşmesini düzenleyen 84. maddesinin 2. fıkrası olan ''Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesiyle olur'' hükmü uyarınca bildirimde bulunması gerekiyor.

Bu yazı, Genel Kurulun bilgisine sunulacak ve Aktaş'ın milletvekilliği o tarih itibarıyla düşmüş olacak.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209