BDP'den ANAVATAN'a sert tepki

BDP Siyasi Parti ve STK’lardan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’nin BDP’lilere yönelik “Meclis’ten defolup gidin” sözlerine yanıt verdi.

BDP'den ANAVATAN'a sert tepki

Mutlu, “Bize meclisin kapısına gösteren bu zata hatırlatırız: Barış ve Demokrasi Partisi halkın oylarıyla, arkasındaki milyonların desteği ve iradesiyle parlamentoya girmiştir” dedi.

Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çelebi’nin, “haddini aşarak BDP’ye dönük saldırgan, son derece ırkçı ve tahrik edici” birtakım açıklamalarda bulunduğunu iddia etti. BDP olarak, “bu ırkçı kampanyayı ve bu kampanyanın sahiplerini” şiddetle kınadıklarını vurgulayan Mutlu, şunları ifade etti:

“Partimize ‘Meclis’ten defolup gitsinler’ diyecek kadar kontrolünü yitiren bu kendini kaybetmiş siyasi kişiliğin hedefi çok açıktır; bu ülkedeki farklı kimlik ve kültürlere, inançlara karşı düşmanlığı, kin ve nefreti körüklemektir.

Halk iradesi, sizin köhnemiş zihniyetinize karşı zaten seçimlerde gereken dersi vermiş ve sizin bu siyasi arenadan defolup gitmenizi sağlamıştır. Gittiğiniz yerden bir daha çıkamayacağınız da kesindir. Siyasetin çöplüğünde pas tutmuş bu siyasi zihniyet, halk iradesine zerre kadar saygısı ve tahammülü olmadığı, demokrasiyle uzaktan yakından bir bağı kalmadığı içindir ki, halkın seçilmiş temsilcilerine hakaret etmekte, tehdit savurmakta, sanki bu parlamentonun sahibi kendileriymiş gibi egemen bir dil kullanmaktadır.

Yolsuzluklarla, rüşvetle, banka hortumlamalarıyla Türkiye’yi soyup soğana çeviren bir siyasi geleneğin bugünkü temsilcilerine, önce kendi geçmişlerine, ardından da aynaya bakarak ondan sonra şeref, namus ve onur kelimelerini ağızlarına almalarını önerir ve hatırlatırız.

Ayrıca partimize karşı bu açıklamalarından ötürü ilgili siyasi partinin genel başkanıyla ilgili olarak hukuki işlem başlattığımızı, hukuk zemininde bunun hesabını soracağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209