BBP lideri Destici: Çözüm süreci taslağını niye gizliyorsunuz?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Müzakere taslağının içerisinde özerklik var mı, yok mu? Cevap ver.

BBP lideri Destici: Çözüm süreci taslağını niye gizliyorsunuz?
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Müzakere taslağının içerisinde özerklik var mı, yok mu? Cevap ver.
Bu müzakere taslağını içerisinde Öcalan'a af var mı, yok mu? Cevap ver." dedi. Müzakere taslağının içerisinde ana dilde eğitim sözü verilip verilmediğini de soran Destici, "Müzakere taslağının içerisinde Suriye'nin kuzeyinde PYD kılıfı altında PKK'ya bir devlet kurduruyor musunuz, kurdurmuyor musunuz? Çıkın millete, bize açıkça bunun cevabını verin. Hainlerin bildiğini, eli kanlı katillerin bildiğini, bizden bu aziz Türk milletinden niye saklıyorsunuz? Niye gizliyorsunuz? Çıkın söyleyin. Millet sizin gerçek yüzünü görsün." diye konuştu.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin Ankara İl Kongresi'ne katıldı. Burada konuşan Destici, Fransa'da bir mizah dergisine yapılan saldırıyı değerlendirdi. Fransa'nın idamı konuşmaya başladığını belirten Destici, "Bir günde iki terör saldırısı oldu, Fransa idamı konuşuyor. Biz 30 yıldır, 30 bin insanımızı kaybettik. Binlerce şehidimiz var ve bunları, bu vatan hainlerini, çocukları öldürenleri idam etmeyip de ne biz ne yağacağız? Bunları besleyecek miyiz? Büyük Birlik Partisi iktidarında idam geri gelecek ve bunlara hak ettiği cezayı vereceğiz. Bunların hepsi hikaye; Avrupa Birliği'ymiş, geri gelmezmiş, konamazmış, geri gelmezmiş, bunlar boş sözler; bak Fransa tartışıyor. 'İdamı geri getiremeyiz AB ile anlaşmamız var' diyen iktidar, kendi ile Avrupa'dan bir eleştiri gelince ne yapıyor, 'AB'yi tanımayız' diyor. Sen kendin için tanımıyorsun Avrupa'yı, ben şehidim için tanımıyorum Avrupa'yı. Ben 3 yaşında kaçırılıp öldüren Fatıma tanımayacağım ve o hainleri idam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

'HAİNLERİN BİLDİĞİNİ BU AZİZ TÜRK MİLLETİNDEN NİYE SAKLIYORSUNUZ?'

Çözüm süreci nedeni ile hükümete yüklenen Destici konuşmasına şöyle devam etti: "PKK çıktı 'şunları yapmazsak müzakere taslağını açıklarız' diyorlar. Bizim iktidardan, hükümetten hiç ses yok. Aynen evlenecek kıza sorar ya babası 'istiyor musun kızım?' Başını eğer hiç sesi çıkmaz. Ne derler Anadolu'da sükut ikrardan gelir. İktidarın, hükümetin sükutundan şunu anlıyoruz; demek ki bir pazarlık var, demek ki bir müzakere var. Yoksa çıkın adam gibi PKK'nın sözcülerine dönün 'siz ne diyorsunuz kardeşim, bir müzakere de yok, taslak da yok' deyin. Yüreğiniz yetiyorsa söyleyin, bize söylemeyin. PKK'lılara söyleyin. Biz millet adına soruyoruz. Şimdi anlaşılıyor ki söyleyemediğinizden, ses çıkaramadığınızdan demek ki bir müzakere var, demek ki bir pazarlık var. Biz ne olduğunu tahmin edebiliyoruz; Özerklik var. Bebek katili, İmralı canisi başta olmak üzere bütün PKK'lılara af var. Ana dilde eğitim var. Suriye'nin kuzeyinde PYD kılıfı altında PKK devleti kurmak var. Buradan soruyorum, Sayın Başbakan'a soruyorum; bu müzakere taslağının içerisinde özerklik var mı, yok mu? Cevap ver. Bu müzakere taslağını içerisinde Öcalan'a af var mı, yok mu? Cevap ver. Müzakere taslağının içerisinde ana dilde eğitim söz verdiniz mi, vermediniz mı? Müzakere taslağının içerisinde Suriye'nin kuzeyinde PYD kılıfı altında PKK'ya bir devlet kurduruyor musunuz, kurdurmuyor musunuz? Çıkın millete, bize açıkça bunun cevabını verin. Hainlerin bildiğini, eli kanlı katillerin bildiğini, bizden bu aziz Türk milletinden niye saklıyorsunuz? Niye gizliyorsunuz? Çıkın söyleyin. Millet sizin gerçek yüzünü görsün."

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209