Batılı sistemden hayır gelmez

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi’nin yurt dışı temsilcileriyle, bir araya geldi.

Batılı sistemden hayır gelmez
 Temsilcilerden bölgelerinde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi alan Kamalak, yurtdışındaki temsilcilerini ‘Horasan Erleri’ne benzetti.  Batı’nın dayattığı sistemin insanlığa hayır getirmeyeceğine dikkat çeken Kamalak, “Batı’nın sistemi insanlığa hayır getirmediği gibi, kendisine de hayrı olmadı. Kendisine hayrı olmayan Batı’nın İslam coğrafyasına faydalı olması düşünülemez. İnsanlığın huzur ve refahı için İslam Birliği’nde buluşmamız lazım. Buna ön ayak olacak ve uygulayabilecek tek parti Saadet Partisi ve Milli Görüş’tür” dedi.

Bünyamin Güler / Ankara

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi’nin yurt dışı temsilcileriyle, Saadet Partisi’nin Balgat’taki Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Temsilcilerden bölgelerinde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi alan Kamalak, yurtdışındaki temsilcilerini ‘Horasan Erleri’ne benzetti. Saadet Partisi’nin Yurtdışı temsilcilerinin ‘Horasan Erlerinin yaptığı görevleri yaptığını söyleyen Kamalak, “Sizler, birçok insanın cesaret edemediği hicreti gerçekleştirerek, o zor ve bilinmeyen kültürler içinde hizmet etmeye çalışıyorsunuz. Cüneyd-i Bağdad-i’nin dediği gibi ‘bir güçlükle karşılaştığım zaman, demek ki Rabbim, benim bu alanda mükâfatımı arttırmamı murat ediyor’ sözleri sizler için söylenmiş gibi. Çünkü sizler de zorluklar içinde davamıza hizmet ederek,  mükâfatınızı arttırıyorsunuz. Cenab-ı Allah yüce kitabında  ‘bir kimsenin hidayetine vesile olan, bütün bir insanlığı kurtarmıştır’  şeklinde emrediyor. Sizler bulunduğunuz ortamlarda sıkıntılar ve güçlüklerle karşılaşıyorsunuz ama sevabınız da ona göre fazla olacaktır” dedi.

Evrensel Adalete İhtiyaç Var

Yurtdışı temsilcilerinin görevlendirildiği bölgelere tebliğ vazifesini yapmak için gittiğine atıfta bulunan Kamalak, “Dünyanın evrensel barışa ihtiyacı var. İnsanlığın huzura ihtiyacı var. Huzurun olabilmesi için adaletin olması gerekir. Adalet olmadan huzurdan bahsedilemez. Adalet de tek başına yetmez. Bir gelir seviyesi ve refaha ihtiyaç var. Refah da tek başına yetmez.  Misalen, kölelere istediği kadar tüketebileceği kadar bir gelir verilsin. O gelir köleyi mutlu eder mi?  Tabi ki mutlu etmez. Mutlu olabilmesi için özgür olması gerekir. Bunların hepsinin olabilmesi için de evrensel adalete ihtiyaç var” diye konuştu.

Barışı Ve Adeleti Batı Sağlayamaz

Evrensel barışı ve adaleti Batı’nın sağlayamayacağına dikkat çeken Kamalak, “Batı evrensel barışı ve adaleti sağlayamaz, şimdiye kadar da sağlayamadı zaten. 1. Dünya Savaşı’nı kim çıkardı? Batı. Milyonlarca insanın ölmesine sebep oldular. Milletler Cemiyeti’ni kurdular, amaç yeni savaşları önlemekti. Ama 20 yıl sonra Batı, bu sefer de 2. Dünya Savaşı’na sebep olarak, 1. Dünya Savaşı’ndan daha fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oldular. Batı, bu sefer bir daha toplanarak, Birleşmiş Milletleri kurdular. Peki, ondan sonra savaşlar bitti mi? Hayır. İslam ve mazlum coğrafyası paramparça oluyor onların yüzünden. İnsanlık kan ağlıyor” şeklinde konuştu.

İslam Birliği’nde Buluşmamız Lazım

Batı’nın benimsediği sistemin insanlığa hayır getirmesinin mümkün olmadığını belirten Kamalak, “Batı’nın sistemi insanlığa hayır getirmediği gibi, kendisine de hayrı olmadı. Kendisine hayrı olmayan Batı’nın İslam coğrafyasına faydalı olması düşünülemez. İnsanlığın huzur ve refahı için İslam Birliği’nde buluşmamız lazım. Buna ön ayak olacak ve uygulayabilecek tek parti Saadet Partisi ve Milli Görüş’tür” dedi.

 

 

Huzurun Reçetesi

Milli Görüş’ün barış temeline dayanan kardeşlik ve adaleti ilke edindiğini söyleyen Kamalak, Milli Görüş’ün ve Saadet Partisi’nin huzur reçetesini 6 maddede şöyle özetledi:

• Savaş değil, barış

• Çatışma değil, diyalog

• Çifte standart değil, adalet

• Üstünlük değil, eşitlik

• Sömürü değil, adil bölüşüm

• Baskı ve temekkün değil, demokrasi ve insan hakları

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209