Başkan Aksoy'dan “Deniz Gezmiş ve Musa Anter kapısı“

Başkan Aksoy'dan "Deniz Gezmiş ve Musa Anter kapısı"

Başkan Aksoy'dan “Deniz Gezmiş ve Musa Anter kapısı“
Haydar Koçak/İzmir


 Spot:Menemen Belediye başkanı Serdar Aksoy "Berlin Duvarı " diye tanımladığı Gölpark Asarlik kapısini açarak   "Musa Anter" adını verdi. 
Menemen belediye başkanı Serdar Aksoy seçim sürecinde Asarliklilara "ilk icratimiz O Berlin Duvarini yıkmak olacaktır" demişti. Ve dün  verdiği sözü tutarak Gölpark'da düzenlenen coşkulu tören ve konserle Asarlık kapısını açtı. Asarliklilara konuşan başkan Aksoy "size bir söz vermiştik. 'O kapı açılacak, Berlin Duvarini yıkacağız' diye. Gördüğünüz gibi  verdiğimiz sözü tutuyoruz, 'Berlin Duvarı' artık yok. Hangi çağda yaşıyoruz. Ve bu kapının adı Musa Anter kapısı olacaktır."  Dediğinde salon ıslıklar , alkışlar ve sloganlarla adeta inledi. Asarliklilar başkanı dakikalarca ayakta alkışladı. 
Baskan Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü ;  Menemen'de bundan sonra ırkçılık yok. Sen - ben yok, Türk - Kürt , Alevi - Sünni, Laz - Çerkez yok.  
Menemen'de bundan sonra toplumsal kardeşlik var. Etnik kimlik ayırımı yok.

ARTIK BU KAPININ ADI "MUSA ANTER KAPISI"

Değerli dostlarım, biliyorsunuz ki bir Kürt aydınımiz var. Uğur Mumcu gibi, diğer öldürülen katledilen aydınlarımız gibi , o da 1992 de katledildi. Gazeteci, yazar , şair Musa Anter. 
İlk sözümüz kapının açılmasıydı.
İkinci sözümüzü ise şimdi tutuyoruz. Bu kapının adı artık Musa Anter kapısıdır” diyerek , üzerinde Musa Anter'in fotoğrafinin olduğu ve üzerinde "Musa Anter kapısı" yazılı fotoğrafı kaldırdığında salon yine alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla inledi. Salonda bulunan Asarliklilar Başkan Aksoy'u adeta sevgi yağmuruna tuttu.  Koşarak boynuna başkan Aksoy'un sarıldılar. 
‘BİZ DİRENEREK KAZANDIK’
 Aksoy “Bir şairimizin söylediği gibi Musa Anter’in yaşam mücadelesi bir şekilde bizim son üç aydaki yaşam mücadelemizle örtüşüyor. Biz direnerek kazandık. Ve aynen o şairimizin dediği gibi yaşamaktan hiç korkmamışızdır, yaşamak direnmektir! 
Size bir suprizim daha var. Biliyorsunuz bir kapımız daha var. Şimdi size ünlü bir şiirimizin şiirini okuyacağım. Şiiri okurken zaten o ismi kendiniz çıkartacaksınız ;

Aşkolsun sana çocuk aşkolsun

En uzun koşuysa elbet Türkiye'de de Devrim 
O, onun en güzel yüz metresini koştu 
En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak... 
En hızlısıydı hepimizin, 
En önce göğüsledi ipi... 
Acıyorsam sana anam avradım olsun, 
Ama aşk olsun sana çocuk, AŞK olsun! "

Başkan Aksoy şiiri okurken üzerinde"Deniz Gezmiş kapısi" yazılı fotoğrafı kaldırarak " gördüğünüz gibi diğer kapimizin adı da 'Deniz Gezmiş kapısi' olacaktır" dediğinde salon;  "Deniz Gezmiş " sloganları , ıslıklar ve alkışlarla bir kez daha inledi. Ve kitle  başkan Aksoy'un boynuna sarılarak uzunca bir süre adeta sevgi seline boğdu.

‘SEN KİMİN MALINI KİME SATIYORSUN?’
Başkan Serdar Aksoy konuşmasına görevi devraldığı ve giderken  belediyenin bütün gayri menkullerini,  tesislerini ve Menemenspor 'u  devreden eski belediye başkanı Tahir Şahin'e seslenerek sürdürdü.
“ Son üç ay içerisinde Menemen halkına ait peşkeş çekilmiş olan yerleri derhal geri alacağız. Onlar Menemen halkınındır. Sen kimin malını kime satıyorsun? Onlar Menemen halkınındır, Menemen halkının olacak! Onlar Menemenli'nindir Menemenli'nin.
Bizim seçimler boyunca arkamızda duran tek bir güç vardı, o güç de halkın gücüdür. Şimdi bu yapacağımız mücadelede Menemen halkına, yani size ait yerleri geri almada sizden destek bekliyorum. Yanımızda olacakmisiniz?  diye sordu. Salon alkışlarla "sonuna kadar yaninizdayiz" diyerek başkan Aksoy'a destek verdiklerini dile getirdi. 

‘DUVAR YIKILMIŞ, KAPIMIZ AÇILMIŞTIR'

Başkan Aksoy ayrıca genellikle kürt kesimin oturduğu mahallenin dibine çekilip, toplumu ikiye ayıran, Gölpark Asarlık kapısı hakkında da konuştu. Bu kapıyı, Berlin duvarına benzeten Aksoy:
“Geçmişte yapılmış hataları sorunları gidermeye devam edeceğiz. Bundan sonra Berlin duvarı bitmiş, yıkılmıştır. Kapılarimizin isimleri Musa Anter ve Deniz Gezmiş kapısı olmuştur.  Hepimize hayırlı olsun.” Dedi.

‘YOLUMUZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN YOLU OLSUN’
Serdar Aksoy, son olarak halkına şu temennide bulundu:
"Değerli dostlarım, Menemen’de artık yeni bir dönem başlamıştır. Artik Menemen’de demokrasiyi, Atatürk devrimlerini soluyacağız. Toplumsal kardeşliği soluyacağız. Yolumuz yolunuz, yolunuz yolumuz olsun. Yolumuz, gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun. Allah razı olsun.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2019, 23:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209