Başiskele sahipsiz değil...

Başiskele Saadet Partisi İlçe Başkanı Süleyman SEZER Başiskele'nin sorunlarını topluma duyurmaya ve çözüm politikaları üretmeye devam ediyor.

Başiskele sahipsiz değil...
 Kıymetli Basın Mensupları, Saadet Partisi Olarak her zaman Milletimizin ve vatandaşımızın hizmetkârı olduk, Millî Görüş belediyeciliğinin amacı, huzur ve güven ortamının sağlandığı yaşanabilir kentler oluşturmaktı. Tarihimizde var olan ve günümüzde uygulanan şehircilik anlayışı konusunda ciddi bir araştırmaya giriştiler. Türkiye’nin değerleri ve insan yapısı ile örtüşen bir belediyecilik modeli ortaya koydular. Çalışmalarda plan ve programı esas aldılar. Refah Partisi’nin önem verdiği yönetim alanlarından biri de Mahallî İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı idi. Bu alanda, mesleğinde uzman kadrolar görev yaptı.

Başkanlar, “İnsanların hayırlısı, insanlara hizmet edendir” anlayışı ve ibadet aşkıyla işe başladılar. Ne yapacağını ve sorumluluğunu bilen bir ekiple, görev anlayışında devrim yaptılar. Başkanlar, halkın dertleriyle ilgilendi, belediye kapısı herkese açık hale getirildi. Halkın taleplerini öğrenmek için “beyaz masa” uygulamasına geçildi. “Halk Meclisi” oluşturarak halkın belediye yönetiminde söz sahibi olması sağlandı.

Belediye hizmetlerini verimsiz hale getiren en büyük mikrop rüşvet ve yolsuzluktu. Millî Görüşçü belediyeler bu problemi, bir Hadis-i Şerif mealini belediyenin görülebilecek bir yerine koyarak çözdüler: “Rüşvet alan da, veren de mel’undur.”

Daha belediyeye girerken bu sözü gören başkan rüşveti aklına bile getiremiyor, hiçbir vatandaş rüşvet teklifine cesaret edemiyordu. Bu söz, Millî Görüş belediyeciliğinde yolsuzluğun kökünü kurutan bir devrim oldu.

Millî Görüşçü başkanlar, yörenin güç ve imkânlarını halkın hizmetine sundular. Adil bir yönetim ortaya koydular. İnsan ayrımı yapmadılar; akraba kayırma, hemşehricilik, bölgecilik zaafına düşmediler.

Başiskele de Güçlü İlçe Teşkilatı, Mahalle teşkilatları ve Meclis Üyelerimizle birlikte Her daim Vatandaşımızın yanında olacağımızı seçimlerden öncede belirtmiştik. Gelinen noktada İlk çeyreği gelmeden Belediyemizin hizmetlerini takip ediyoruz. Örnek olarak yuvacık sapağı mevkiinde bulunan alt geçit 5 yıl önce neyse seçimlerden sonrada aynı kalmış sadece, Alt Geçit su baskınını engellemek için 4 cm yüksekliğinde asfalt yaparak bir ilke imza atmıştır. AKP’nin ve Sayın AYAZ ın belediyecilik anlayışı bu olsa gerek. Biz hiç şaşırmadık.

Geçtiğimiz seçimlerde Belediye Başkan Adayımız Abdullah ÖZTÜRK’ün “ Her şeyin farkındayız. Vatandaşımızın malını öteliyorlar. Başiskele’de bir şey söylemek lazım” diye haykırıyordu. Doğru bildiklerini söylüyordu. Gelinen noktada yine biz haklı çıktık. Belediye Hizmet konusunda İlk çeyreğe girmeden sınıfta kalmıştır.

Bu sadece bir örneği, önümüzdeki günlerde takipçisi olacağımız diğer çalışmalarında kamuoyuyla paylaşacağız. Umut ediyoruz ki. Söylenenlere kulak verir ve bildiğini okumazlar. Biz AKP’nın ve sayın ayazın Başiskelilere hizmet etmesi için baskı unsuru oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın menfaatleri için her zaman doğrunun yanında yanlışın karşısında olacağız.

EK: Yuvacık sapağı Alt Geçit asfalt engeli





SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209