Başbakan Erdoğan'ın 1 Mayıs mesajı!

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Açıklamada şunlar vardı:

Başbakan Erdoğan'ın 1 Mayıs mesajı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'' anlayışını benimsemek suretiyle, emekçilerin sorunlarını kendi meseleleri olarak gördüklerini, sendika ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde emekçilerin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını belirtti.

Mesajda; emeğin ve alınterinin kutsal sayıldığı, adaletli paylaşım, dayanışma ve güçbirliğinin esas alındığı bir kültür ve medeniyetin mensupları olduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hükümet olarak, kendi gelenek, kültür ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla, milletimizin bizi iktidara taşıdığı günden bu yana emekçilerimizin, tüm çalışan kesimin yanında olduk. 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışını benimsemek suretiyle, emekçilerimizin sorunlarını kendi meselemiz olarak gördük; sendikalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla istişare halinde emekçilerimizin sorunlarının çözümü için çalıştık.

Emekçimizi, emeklimizi, memurumuzu, işçimizi enflasyona ezdirmedik. Çıkardığımız kanunlarla, yaptığımız yeniliklerle geçici işçi statüsündeki vatandaşlarımızı kadro sahibi yaptık. İşsizlikle aktif mücadele yürüttük, istihdamı artırmak için de azami çaba harcadık.

Ne mutlu ki son günlerde açıklanan veriler, işsizlikle mücadelede önemli mesafeler aldığımızı, işsizliğin düşüş eğiliminde olduğunu ve istihdamın arttığını net bir şekilde ortaya koymaktadır. İnanıyorum ki geçtiğimiz haftalarda atamalarını gerçekleştirdiğimiz iş ve meslek danışmanlarının yanı sıra, açıklamış olduğumuz Yeni Teşvik Uygulama Sistemi, işsizliğin azaltılmasına ve istihdamın artırılmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.

Bu inançla, 2008 yılında 'Emek ve Dayanışma Günü', 2009 yılında ise resmi tatil ilan ettiğimiz '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, adına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma günü olarak kutlanmasını diliyorum. Bu anlamlı günün tüm emekçilerin hak ve taleplerinin ele alındığı, gündeme taşındığı bir gün olması temennisiyle bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209