Başbakan Erdoğan: Sen kimsin haddini bil!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Komisyonu'na yetkileri olmadan dışarıdan gelenlerin konuşma yapmak istemesinin yanlış olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan: Sen kimsin haddini bil!
 Çamlıca Camii inşaatında incelemelerde bulunan Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalet Komisyonu'nda yaşanan gerginliği değerlendiren Erdoğan, "Grup başkanvekilime pet şişe fırlatıldı. Bütün bunlar ister istemez geriyor. Bir de komisyon çalışmalarında herhangi bir yetkileri olmadığı halde dışardan gelenlerin konuşma yapacağım diye oraya girmesi ayrı bir yanlış. Senin bir defa orada konuşma yetkin yok. Sen kimsin bir defa? Haddini bil. Senin konuşma yapacağın yer farklı yer. Bunlar hukukçu filan değil. militanı durumda. Yaptıkları durum bu. Oradaki samimi havayı engellemek provoke etmek. Bu havayı da maalesef kirletiyorlar. Olay bu" dedi.

Komisyonun HSYK çalışmasının anayasa aykırılık olmadığı yönünde karar verdiğini belirten Erdoğan, "Komisyondaki çalışmalardaki her şey oya dayalıdır. Oylama neticesinde anayasaya aykırılığı olmadığı belirlenmiştir. Bu nereye inecek? Maddeler görüşüldükten sonra da Genel Kurul’a inecektir. Görüşmeler yapılacaktır. Aslolan zaten genel kuruldur. Genel Kurul’dan da çıktıktan sonra cumhurbaşkanına gidecektir, nasıl bakar onu bilemiyoruz" diye konuştu.

Muhalefetin bu kararı Anayasa Mahkemesi’ne götürebileceğini belirten Erdoğan, "Sonra onun kararını bekleriz. Demokrasinin bütün güzelliği buradadır. ‘Ben yaptım oldu’yla olmayacağını biz de biliyoruz" dedi.

İHA

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209