BANGLADEŞ’TEKİ İDAMLAR DURDURULSUN

Gazze saldırısı ve Suriye’deki kaos ortamı hem ülkemizin hem de dünyanın gündeminde yer almakla beraber, Bangladeş pek gündeme gelmemektedir.

 BANGLADEŞ’TEKİ İDAMLAR DURDURULSUN

 Bangladeş’teki insan hakları sorunu ülkedeki siyasi muhaliflere yönelik baskılar her geçen gün artmış ve bu durum kaygı ve endişe verici boyutlara ulaşmıştır. 

İçinde bulunduğumuz günlerde Bangladeş Cemaat-i İslami Parti mensupları hakkında açılmış bulunan dava karara bağlanma aşamasındadır ve parti liderlerinin idamı gündemdedir. Bangladeş 1971 yılında Pakistan’dan ayrılmıştı. Ayrılma hareketi Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’nın babası Mucibur Rahman tarafından yürütülmüş ve o tarihlerde Pakistan Bangladeş’i işgal etmişti. 
1971 yılından bugüne şiddet olayına karışmamış bulunan Cemaat-i İslami Parti mensuplarından binlerce kişi gözaltına alınmış, bütün merkezleri basılmış, türlü baskı ve işkencelere maruz bırakılmıştır.
Cemaat-i İslami Parti Lideri 91 yaşındaki Prof. Ghulam AZZAM yüz arkadaşı ile birlikte iki yıldır 
tutukludur. Ve siyasi rakiplerinden öç alan bir yargı anlayışıyla, 91 yaşındaki Prof. Ghulam AZZAM ve arkadaşları hakkında zımnen idam kararı verilmiştir. Endişemiz odur ki, gereken müdahale yapılmazsa büyük ihtimalle idamlar 16 Aralık tarihinde infaz edilecektir. 
Maksadımız; 
. İdamların durdurulması 
. Hapsedilenlerin serbest bırakılması 
. Baskı ve Zulümden vazgeçilmesi 
. Her şeyin hukuk çerçevesinde ve demokratik kurallara göre yürütülmesidir. 
Bizler kardeş ülke ve D-8 kurucusu Bangladeş’in huzur ve barış içinde olmasını arzu ederiz. 
Bilinmelidir ki, siyasi liderler, her hangi bir sebeple öç almak, karşılarındaki partileri iktidara 
geldiklerinde baskı ve zulümle zayıflatmak yoluna giderlerse, bunun bedelini bir gün mutlaka öderler. 
Bundan en büyük zararı kendi ülkeleri görür ve yaptıkları sicillerine kara bir leke olarak işlenir. Tarihe de onlar zalim ve hain olarak geçerler. 
1971’de bölünme harekâtı esnasında farklı tutum takınanlar elbette olmuştur. Fakat Bangladeş bu sancılı dönemi atlatmış ve normale dönmüştür. 
Seçimlerden sonra Halide başkanlığında kurulan hükümette koalisyon ortağı olarak bulunmuş ve üstlendiği 3 bakanlıkta çok büyük başarılar göstermiştir. 
Seçimlerin ardından Awami Lig’in liderliğinde kurulan Sheikh HASINA iktidarı, izahı mümkün 
olmayan, mantıkla bağdaşmayan bir tavırla adeta Cemaat-i İslami’ye savaş açmıştır. 
Hukuk dışı söz konusu kararın 16 Aralık olan Bangladeş’in Pakistan’dan ayrılış (bağımsızlık) gününde veya 26 Mart olan bağımsızlık hareketinin başladığı günde uygulanacağı (infaz edileceği) ifade edilmektedir. 
Bangladeş hükümetinin tavrına bakıldığında öyle görünüyor ki 16 Aralık ihtimali daha kuvvetlidir. 
İnsan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan hukuk dışı bu karara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmek Cemaat-i İslami Partisi liderlerine yönelik haksız ve siyasi maksatlı verilen idam kararını engellemek, Bangladeş yönetimini telafisi mümkün olmayan bu yanlıştan vazgeçirmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. 
Saadet Partisi olarak bu amaçla 02 Aralık 2012 Pazar günü 12.00’da “ YENİ BİR DÜNYA’YA ÇAĞRI” adı altında büyük bir miting düzenleme kararı aldık. Siz değerli Basın mensuplarını ve bütün vatandaşlarımızı İstanbul-Kadıköy meydanındaki bu önemli mitingimize 
davet ediyoruz. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209