BAKIRKÖY DİRENİŞÇİSİ NURSEL TANRIVERDİ BERAAT ETTİ

BAKIRKÖY DİRENİŞÇİSİ NURSEL TANRIVERDİ BERAAT ETTİ

BAKIRKÖY DİRENİŞÇİSİ NURSEL TANRIVERDİ BERAAT ETTİ
 Haydar Koçak/Ankara


İki yıl önce 5000’e yakın KESK üyesi ihraç edildik.
Suçumuz  halk için bilim,halk için eğitim istemekti.Ben gerici,ırkçı eğitim anlayışına iş yerimde,sokakta bulunduğum her yerde karşı çıktım. O yüzden bizi terörist ilan edip ihraç etseler de  suçlu olmadığını söyleyip sokakta direnmeye devam edenlerdenim. İhraç edilmeden önceki yıl hakkimda 9 tane soruşturma açıldı.Soruşturmaların temelinde okul ve ilçenin çocuklardan para toplanmasına,öğretmen ve öğrenciler üzerinde kurdukları baskıya karşı çıkış vardı. Kağıthane ilçesinde OHAL’i bir yıl öncesinden yaşamıştık.Yani cadı avı çok önceden başlamıştı.

İhraçtan 1 ay önce hakkımda bir soruşturma daha açılmıştı.Din öğretmeninin nisan ayında olan kutlu doğum haftasıyla ilgili aralık ayında verdiği ödevi eleştirdim dersimde.Ben,o okulun felsefe öğretmeniyim, bu tartışma dersimin doğal bir sonucudur. Zaten daha önce nisan ayında kutlanan Hz. Muhammed’in doğum günü aralıkta niye kutlanır?Fettullah’la çatışmaları ve  o süreçte  kutlu doğum haftasının değiştirilmesi tartışılması yoğun bir şekilde yapılıyordu.Bu durum eğitim kurumlarına kadar inmiş durumdaydı.Nitekim benden rahatsız olan okul ve ilçe bunu fırsat bilip hakkımda soruşturma açtı. Dosya zaten ihraç edildiğim için MEB’e “geri dönse bile ihraç edilsin”talebiyle gönderildi.İhraç edildiğim halde yüksek disiplin kurulunda yani müsteşarın karşısında sözlü ifadem alınmak istendi.Bu durumda olan üç kişiden biriydim.İfade vermedik elbet onlara çünkü memur değildim,biz  okul ve ilcedeki uygulamaları anlattık.Asıl yargılanması gereken onlardı çünkü.İntikam dosyaları demekte ne kadar haklı olduğumuz ortada.Bu olayla ilgili ilçe milli eğitim hakkımda aynı  zamanda “halkın bir kısmının dini değerlerini aşağılamak...”’tan davacı oldu.Bugünkü duruşmada beraat ettim.
Nietzche canavarlarla savaşırken canavarlara dönüşmemeye dikkat edin der..Onların kullandığı iftira gibi ahlaksız silahları kullanmıyoruz biz..Bizim silahımız haklılığımız ve meşruluğumuzdur.O yüzden işimizi geri istemeye,faşizme karşı demokrasi mücadelesi vermeye,alanlarda direnmeye devam edeceğiz.
EMEKÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ
BAKIRKÖY DİRENİŞÇİSİ NURSEL TANRIVERDİ 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2019, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209