Bakan Çelik: Ondan alacağımız çok şey var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Sayın Başbakanımız hasta değil ustadır usta, bunu herkes bilsin. O ustadan alacağınız çok şeyler var'' dedi.

Bakan Çelik: Ondan alacağımız çok şey var

AK Parti Artvin İl Kadın Kolları Kongresi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede konuşan Bakan Çelik, CHP'nin kongre sürecini eleştirerek, ''Bırakınız ülke istikrarına bir şey vermelerini, kendi içinde istikrar sağlayamayan bir muhalefetle karşı karşıyayız. Bu muhalefet kendi içinde istikrarı bir alanda sağlıyor, olağan ve olağanüstü genel kurullarda müthiş bir istikrarları var'' diye konuştu.

Muhalefetin bu durumundan memnun olmadıklarını dile getiren Çelik, ''Muhalefet ne kadar gerçekçi bir muhalefet olur ise ne kadar ayakları yere basan bir muhalefet yapar ise iktidarı da o derece denetliyor demektir. İktidarın kendisine hız vermesi açısından böyle bir muhalefete ihtiyaç var. Ama kendi derdini bile çözemeyen, kendi kendine yeterli olmayan bir muhalefetle karşı karşıyaysanız o zaman işte demokrasi ciddi bir şekilde topallıyor, sıkıntı var demektir'' ifadesini kullandı.

-''Dindar nesil'' konusu-

''Dindar nesil'' tartışmalarına değinen Çelik, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakanımız biliyorsunuz operasyon geçirdi, Allah şifalar versin. İstirahat ederlerken bile rahat bırakmıyorlar. Geçen hafta çok ağır eleştirilerle karşı karşıya kaldık maalesef. Çok acımasız eleştiriler. Bir şey yapmadıkları gibi son derece insanın yüzünü kızartacak kadar ağır eleştirileri de maalesef eksik etmiyorlar. Biz 'dindar nesil' derken şunu söylüyoruz. Milli ve manevi değerler esastır. Bir ülkede milli ve manevi değerlerimizi ortadan kaldırırsanız ne bireyde, ne evde, ne şehirde, ne ülkede huzur olur. Onun için her milletin değer yargıları var. O değer yargıları üzerine çağdaş, bütün gelişmeleri bina eden bir nesilden bahsediyoruz. Dünyaya kapalı bir nesil değil, dünyaya açık bir nesilden bahsediyoruz ama onlar hiç utanmadan, sıkılmadan, bir operasyon neticesinde evinde istirahat eden Başbakanımıza olmadık hastalıklar, olmadık iftiralarda bulunuyorlar. Biz de onlara Artvin'den sesleniyoruz; Sayın Başbakanımız hasta değil, ustadır usta, bunu herkes bilsin. O ustadan alacağınız çok şeyler var. Nasıl yurt dışındaki liderler ondan yararlanmak için, bu başarıları nasıl elde ettiğinin hesabını kitabını yapıyorlarsa muhalefet olarak bir düşünün bakalım yüzde 34'ü yüzde 50'ye nasıl taşıdı 9 yılda diye.''

-İçtüzük tartışmaları-

Meclisteki ''İçtüzük'' tartışmalarını da değerlendiren Çelik, ''Meclisin çalışmasında içtüzük, anayasadır. Niye bizi milletvekili olarak gönderdiniz. Gidin mecliste kanun çıkarın, yasama görevi yapın diye. Yanlış işler varsa denetim yapın diye. Şimdi 3 gün çalışıyor meclis, salı, çarşamba, perşembe çalışıyor. 3 gün çalışacak meclisi çalıştırmamak için her şeyi yapıyorlar'' dedi.

''Peki bu milletin beklediği kanunları kim çıkaracak'' diye soran Çelik, şunları söyledi:

''Meclis bir şov yeri değil. O el fenerini taşıyarak biz Artvin'in köylerinde büyüdük. O el fenerinin duracağı yer orası değil. O el fenerini mecliste gezdirmek marifet değil. Meclisin itibarıyla kimsenin oynamaya hakkı yok. Ama milletvekili olduğunun farkında değil ki adam. Milletin kendisine ne görev verdiğinin farkında değil ki. Asli görevle değil, uğraşılmaması gereken görevle meşguller.''

-Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu-

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ise AK Parti'nin kadın kolları gibi güçlü bir teşkilatının dünyada hiçbir partide bulunmadığını vurgulayarak, ''Dünyadaki en güçlü kadın kolları teşkilatı AK Parti'nin'' diye konuştu.

Artvin Belediyesini eleştiren Eroğlu, ''Belediye zaten bir şey yapamıyor, görüyorsunuz Artvin'in halini. Katı atıkları bile toplayamıyor. O vakit dedik ki anlaşılan bu vazife bize düşüyor. En azından önümüzdeki belediye seçimlerine kadar bize düşüyor ama ondan sonra vazife size düşüyor. İnşallah önümüzdeki belediye seçimlerinde Artvin Belediyesini de teslim alacağız'' dedi.

Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''CHP'nin belediyecilikten anladığı filan yok. Bütün CHP'li belediyeler adeta dökülüyor. Su götüremiyor, çöpleri toplayamıyor, atık su arıtma tesislerini yapamıyor. Neticede bakın Ergene Havzası'nda, Trakya da dahil hiçbir CHP'li belediyenin atık su arıtma tesisi yoktu. Başbakanım beni bir gün telefonla aradı. (Bunların yapacağı yok, bunlar belediyecilikten anlamaz, Ergene Havzası'nı da sen kurtar, onların atık su arıtma tesislerini sen yap) diye söyledi.

Neticede biz de burada bir mesirelik alan olmadığı için barajın kenarında göl manzaralı muhteşem bir Kentpark ki ismini beğenmedim, güzel bir isim bulun ona, ihalesini yapıyoruz. 12 milyon TL ile sizlerin çoluğunuzla çocuğunuzla hoşça vakit geçireceğiniz bir alan, güzel bir park yapıyoruz.''

-Artvin Valiliğini ziyareti-

Bakanlar Çelik ile Eroğlu, kongrenin ardından Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, Kalkan'a bakanlıklarının bir yayını ile porselen tabak hediye etti. Vali Kalkan da Bakan Eroğlu ile Çelik'e, içerisinde yöresel yiyecekler bulunan Şavşat sandığı ile bakırdan yapılan boğa figürlü tablo armağan etti.

Ziyaretten sonra Bakan Veysel Eroğlu kentten ayrıldı.

Bakan Faruk Çelik ise İl İŞKUR Müdürlüğü ile İl Sosyal Güvenlik Kurumu'nu ziyaret etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209