BAHÇELİ: HADİ BUYURUN İDAMI GETİRİN

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "AKP toplumsal tepkiyi yatıştırmak için idam tartışması açmıştır. Madem idama ihtiyaç var madem katiller hakkını bulsun o zaman AKP'nin önüne geçen elini tutan da yoktur. Olmayacaktır. İktidarın karanlıktan el sallaması bize göre amacı gizlemeye yetmeyecek.

BAHÇELİ: HADİ BUYURUN İDAMI GETİRİN
 Başbakan ve AKP'ye sesleniyorum... Hadi buyurun idam cezasıyla ilgili düzenlemeyi hemen hazırlayın ve harekete geçin de ne kadar dürüst olduğunuzu görelim" çağrısı yaptı. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Soğukkanlı katiller Özgecan'ın canını almış aramızdan koparmışlardır. Bu cinayete büyük tepki gösterilmiştir. Milletimiz haklı bir infialle caniye ve yardım edenleri protesto etmiştir. 7'den 70'e herkes Özgecan için ağlamıştır. Bu elim cinayetten sonra sormamız gereken çok şey var. Kadına kıza küçücük çocuklara yönelik şiddet neden yaygınlık kazandı? Kimse katil olarak doğmayacağına göre hayatın akışı içinde masum bir bebekten azılı canavara dönüşmenin sırrı nedir? Yetişme şartları mı eğitim ve kültürel gelenekler midir?

Eksik bırakılan ihmal edilen hatta unutulan hangi terbiye ve ahlaki ödevlerdir? Konunun uzmanları akademisyenler ve bilim insanları bugün konuşmayacak da ne zaman dile ve insafa gelecektir? Fertlerdeki psikolojik açmazların tahlili şiddeti doğuran sosyal ve siyasal iklimin analizi yapılmadan yasa çıkarılsa da idam getirilse de şiddet durmayacaktır. 2008'de Gebze'de bir italyan sanatçının öldürülmesi insanlık mıdır?

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili Erdoğan'ın ifadeleri bugünkü duruşuyla uyumlu mudur? 2013'te 22 yaşında japon kadın turistin öldürülmesi ve İstanbul Fatih'te tecavüz ile öldürülen ABD'li kadının öldürülmesi akıllardadır. Ülke imajını zedelemiştir. Gazetelerin üçüncü sayfaları kandan kundaktan taciz ve tecavüzden geçilmemektedir. Kadına şiddet facia ve felaket ötesidir. SOn 10 yılda 7 bin 122 kadın katledilmiş. 5 bin kadın da tecavüze uğramıştır. 2008'den bu tarafa kadın cinayetleri lütfen dikkat buyurun yüzde 1400 çoğalmıştır. Bu rakamlar sözün bitiğine işarettir. 

 

2014'te 294 sadece Ocak ayında 20 kadın hayata veda etmiştir. Dökülen kadın kanı alınan kadın canı medeni toplum iddialarını hepten çürütmektedir. Kadına şiddeti engellemek amacıyla kanun çıkarılmış ama netice doğurmamıştır. Kampanyalar tertip edilmiş paneller düzenlenmiş raporlar hazırlanmış ama bir faydası dokunmamıştır. Yine taciz yine tecavüz yine ölüm vakaları almış başını yürümüştür. Kadına uzanan ellerin kırılması her zaman söylenmiştir. Ancak cinayetlerin önüne geçilememiştir. Vahşet ve şiddet dili niçin bu kadar hakimdir? Kusur kimde? Yanlış nerededir? 

 

Toplumlar için büyük tehlike geçiş dönemlerinde dengeyi kaybetmektir. Türkiye'nin en temel sorunu sosyal ve siyasal dengeyi yitirmesidir. İddialı değişim sloganları tarihi tecrübeyle desteklenmediği ve sosyal zeminde karşılık bulmayınca ahlaki çöküşler ortaya çıkmaktadır. Adalet kenarda ise suç patlar. Toplumsal adalet duygusu göçerse şiddet egemen olur. Şimdi herkes idam cezasının getirilmesini istiyor. İktidar da başı çekiyor. AKP toplumsal tepkiyi yatıştırmak için idam tartışması açmıştır. Madem idama ihtiyaç var madem katiller hakkını bulsun o zaman AKP'nin önüne geçen elini tutan da yoktur. Olmayacaktır. İktidarın karanlıktan el sallaması bize göre amacı gizlemeye yetmeyecek.

Başbakan ve AKP'ye sesleniyorum... Hadi buyurun idam cezasıyla ilgili düzenlemeyi hemen hazırlayın ve harekete geçin de ne kadar dürüst olduğunuzu görelim. 

Eğer suçu doğuran ana kaynak kurutulmazsa istediğiniz kadar darağacı kurun bir sonuca ulaşamazsınız. Cinnet ve cinayete varan hadiselerin suçtaki artışın gerisinde ana dinamik olarak adaletsizlik eşitsizlik ve cehalet yatmaktadır. 17. yüzyılda Anadoluda başgösteren vahim olayların adına celali isyanları denilen yıkımın sosyal ve ekonomik dengesizlikten nemalanmıştır.

Çeteler etrafta kol gezen eşkiyalar köy basan haydutlar esasen basit ve adli vakalar olmayıp sistemik bir problemin eseridir. Bugünkü travmalar düne benzemektedir. Kadına ikinci sınıfa koyup sadece çocuk doğurmaya indirgemek bunu beslemektedir. Yandaş ve siyasileşmiş yargı kurmak adalete güveni sekteye uğratmaktadır. Hırsızlık yapan hainlik eden iktidarı arkasına dayamış yandaş dışarda gezmekte suçlu sıradan bir kişi ise cezaevine girmektedir. Ahlaksız ve gayri milli siyasal önermeler kafa karıştırmaktadır. 

Totaliter heveslerdeki malum simaların tahakküm ve açlığı ve şiddet üslubu canilere moral aşılamaktadır. AKP hükümeti sosyal değişmeyi milli ve manevi gerçeklere müzahir şekilde bina edememiş siyasal dengeyi bozmuş ekonomik yapıyı kötürüm bırakmıştır. Toplum şiddete teslim olmuştur. Erdoğanın kavgacı tutumu ters tepmiş ortaya çıkan sosyal fatura kabarmıştır.

Meksika'da Obama'ya seslenen ve neredesin başkan diye soran Cumhurbaşkanına bizim de "nereye kadar sürecek bu zulmün Erdoğan" diye sormak en tabi tutumdur. Özünde zalim olanların akıl yoluyla insani davranmaları mümkün değlidir. Yeni Özgecanların olmaması dehşet verici cinayetlerin yaşanmaması için herkes sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Toplumun içinde bulunduğu dalgalanmanın ürettiği cinnet hali önlenmezse Türkiye üçüncü dünya ülkesi klasmanına düşecektir. Bu durumda demokrasi yaşayamaz. Milli birlik soluk alamaz. Bu yakın tehlike Erdoğan için önemli olmayabilir Davutoğlu için kayda değer görülmeyebilir. 

 

AKP ile PKk arasında gerçekleşen dar alandaki paslaşmalar karşılıklı kurulan al ver sürecine uygun olarak mesafe kaydetmektedir. İktidar siyasi namus tapusunu düşürmüştür. Bebek katilinin ağzından çıkacak zehirli sözlere kendini mahkum etmiştir. Sözde silahsızlanma çağrısı HDP tarafından geçtiğimiz hafta Kandile ulaştırılmıştır.

Cani başı PKK'dan 21 Mart 2015 nevruz günü bütün KCK birimlerinin katıldığı silahsızlanma kongresinin toplanmasını istemiştir. Sonradan müzakereye geçileceği iddia edilmiştir. Siyasal bölücüler günlerdir AKP ile ortak açıklamadan bahsediyor. İçeriğini sınırlı sayıda kişi biliyor. Hükümet cenahı iyi şeylerin olacağını bahar havası geleceğini söylemekte. En son iyi şeyler olacak dedikten sonra milletin nasıl bir kabus yaşadığı hafızadadır. AKP bir terör suçlusuna ömür boyu müebbet ceza alan bir katila umut bağlamıştır. Bu ne kepazeliktir bu ne utanmazlıktır." 



SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209