Bağış: Fransa kendi tarihiyle yüzleşsin

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Fransa kendi tarihiyle yüzleşsin. Sonra çuvaldızı bize batırsın. İğneyi kendisine batırmadan bu tür şeylere kakışmasın." dedi.

Bağış: Fransa kendi tarihiyle yüzleşsin

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. yıl dönümü nedeniyle eski Senato Başkanı Rene Van Der Linden'i kabul etti. Kabulde basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Bağış, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Fransız Senatosu’na sunulan 'soykırımı inkar' tasarısının tüm AB ülkelerinde uygulanması yönelik girişimini değerlendirdi. Bu konuda bir risk görmediğini vurgulayan Bağış, "Bunun birkaç sebebi var. İçine düştükleri karamsar tablodan, yaklaştıkları seçimi kaybetme korkusundan şuan saçmaladıklarını bütün dünya yakından takip ediyor. En son Cezayir Başbakanı’nın büyük bir baskı altında yaptığı açıklamada Cezayirlilere Stockholm Sendromu yaşatma çabaları ortaya çıkıyor. Cezayir’in akıllı siyasetçileri kendi başbakanlarını düzeltecek açıklamalar yaptı.

Fransa’nın böyle bir girişiminin Avrupa Birliği çevresinde çok ciddiye alınacağını zannetmiyorum. Biliyorsunuz Avrupa Birliği bu tür konularda oybirliği ile karar alıyor. 27 ülkenin 27’sinin böyle bir saçmalığı onaylayacağını kabul etmiyorum. Çünkü AB içerisinde Türkiye’nin üyeliğini istismar eden çevreler olduğu gibi, Türkiye’nin AB için ne kadar elzem olduğunu biler daha çok sayıda dostumuz ve müttefiğimiz var. O ülkelerin gerekli duyarlılığını göstereceğinden kimsenin şüphesi olması. Bu konuda hukukta yanımızdadır. Başbakanımız yedi yıl önce Ermenistan’a gönderdiği mektubun cevabını net bir şekilde alamamıştır. Biz Ermenistan’a hodri meydan diyebilmiş bir iktidarız. Başbakanımız Ermenistan’a siz kendi tarihinizle yüzleşmeye hazırsanız ben kendi tarihimle yüzleşmeye hazırım diyen tek siyasetçi olmuştur. Hadi hodri meydan biz arşivleri açtık. Ermenistan’da arşivleri açsın. 1915 tarihinde Türkiye ile müttefik olan ve olmayan ülkelerde arşivlerini açsın. Almanya’nın, İngiltere’nin, Fransa’nın arşivlerinde neler var görelim. Boston’da bulunan vakıflarının arşivlerinde ne var görelim. Bunu sadece Türk-Ermeni tarihçiler değil dünya genelinden gelen akademisyenler incelesin. Fransa kendi tarihiyle yüzleşsin. Sonra çuvaldızı bize batırsın. İğneyi kendisine batırmadan bu tür şeylere kakışmasın." dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın başlattığı ‘onbaşı’ polemiğiyle alakalı Bakan Bağış şu ifadeli kullandı, "BDP eşbaşkanı öncelikle kendi konumunu netleştirsin. TBMM’nin bir milletvekilimi yoksa terörist diyemediği kanlı örgütün sözcüsü mü buna karar versin. Ordu hepimizi gözbebeğidir. Ordu içerisinde her yerde olabileceği gibi yanlış işler yapanlar olabilir. Ordu bunları zaten temizler. Bir kurumu yıpratmaya kalkmak ve halkın gözünde zayıflatmak bu ülkeye yapılacak en ciddi hainliklerden biridir. Buna hiçbirimiz seyirci kalmayız. Ordumuzun arkasındayız. Genel Kurmay Başkanımızda görevini en iyi şekilde yapıyor."

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209