Bağış AB'nin iteklemesiyle Akdamar'ı açtık Sümela'yı kullanmaya başladık...

Daha önce Davos'ta yapılan ve Başbakan Erdoğan'ın "bir daha gelmem" diyerek terk ettiği Dünya Ekonomi Forumu bu yıl Türkiye'de yapılıyor. Foruma Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra bazı bakanlar da katıldı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'daki toplantıda yaptığı konuşmada Avrupalıları sevindirirken kendi ülkesindeki Müslümanları hayretlere düşüren sözler sarf etti.

Bağış AB'nin iteklemesiyle Akdamar'ı açtık Sümela'yı kullanmaya başladık...

Ayasofya için de AB'yi mi bekliyorsunuz

86 yıl sonra Akdamar'ı açtık

Anadolu Gençlik Derneği'nin öncülüğünde 26 Mayıs'ta Ayasofya önünde onbinlerce Müslümanın namaz kılıp "Ayasofya cami olarak ibadete açılsın" feryatlarına kulaklarını tıkayan Bağış, Dünya Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği süreci ile ilgili olarak "AB'nin bizi itmesi sayesinde çok radikal reformlar yaptık" diye övünerek şu faaliyetlerden bahsetti: "Ermeni toplumu Akdamar Kilisesi'nde ayinlerini yapabiliyorlar. 88 yıllık bir aradan sonra Akdamar tekrar açıldı. Ortodoks halkı da 112 yıl sonra da Sümela manastırını kullanmaya başladı. Burada ibadet edebiliyorlar."

Avrupa ile Türkiye'yi bir araya getiren çeşitli değerlerin var olduğunu ifade eden AB Bakanı Egemen Bağış, bu değerlerin bir sonraki nesiller için çok da doğru değerler olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin bir barış projesi olduğunu vurgulayan Bağış, şöyle devam etti:

''Artık İngilizler ve Fransızlar aynı şemsiye altında yaşıyorlar. Halbuki geçmiş tarihlerinde yüzyıllarca savaşmışlardı. Bunun tek nedeni Avrupa Birliği. Ben Fransız meslektaşlarımla dalga geçiyorum; 'İngilizlerle aynı şemsiye altında yaşamayı içiniz kaldırıyor. Ama bizi kabul edemiyorsunuz öyle mi?'

Fransa ile Türkiye'nin geçmişteki savaş sayısına bakın. İngiltere ile Fransa'nınkine bakın. Bu kriz aşılacak. Bu kriz aşıldığında da hepimizin hazır olması gerekiyor. Evet zorlu bir süreç. Evet Türkiye'nin üyelikle ilgili ümitleri siyasi belirsizliklerden biraz etkilendi. Avrupa Birliği içindeki siyasi muallak durum Türkiye'yi etkiledi. Kimi Avrupa Birliği siyasetçileri kendi ülke içi kampanyaları için Türkiye'nin üyeliğini kullanmaya başladılar. Biz Türkiye'de AB'nin bizi itmesi sayesinde çok radikal reformlar yaptık. Eskiden kimse Türkiye'de Kürt olduğunu ifade etmek istemiyordu. Şimdi devlet televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor ya da Ermeni toplumu Akdamar kilisesinde ayinlerini yapabiliyorlar. 88 yıllık bir aradan sonra Akdamar tekrar açıldı. Ortodoks halkı da 112 yıl sonra da Sümela manastırını kullanmaya başladı. Burada ibadet edebiliyorlar.''

Övünerek anlattı

Anadolu Gençlik Derneği'nin öncülüğünde 26 Mayıs'ta Ayasofya önünde onbinlerce Müslümanın namaz kılıp "Ayasofya cami olarak ibadete açılsın" çığlıklarına kulaklarını tıkayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dünya Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği süreci ile ilgili olarak "AB'nin bizi itmesi sayesinde çok radikal reformlar yaptık" diye övünerek şu faaliyetlerden bahsetti: "Ermeni toplumu Akdamar kilisesinde ayinlerini yapabiliyorlar. 88 yıllık bir aradan sonra Akdamar tekrar açıldı. Ortodoks halkı da 112 yıl sonra da Sümela manastırını kullanmaya başladı. Burada ibadet edebiliyorlar."

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209