Başbakan'a MHP'den hediye

Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın MHP'yi eleştiren sözlerine de sert yanıt verdi...

Başbakan'a MHP'den hediye
MHP Genel Başkan Yardımcsı Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı süresini '7+5'e çıkartması kararının AK Parti içindeki derin koalisyonun eseri olduğunu öne sürdü. MHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan'ın 3 hilalin anlamını bilmediğini kendisine MHP rozeti göndereceğini belirten Vural, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi önerisini, "Villada misafir edilmek isteniyor" diyerek eleştirdi.

Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile birlikte basın toplantısı yaptı. Kongrede başkan seçilen Karataş'ı kutlayan ve yerel seçimlere hazırlanılmasını isteyen Vural, basın toplantısı yaptı. Vural, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığının görev süresiyle ilgili verdiği kararın doğrudan doğruya yargının nasıl bir siyasi vesayet ve projeler altında karar verdiğini ortaya koyduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı makamının AK Parti içinde bir 'post kavgasının' parçası olarak kullanılmak istendiğini öne süren Vural, şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesi'nin kararı milletin, TBMM'nin iradesine aykırıdır. Anayasa 5+5'i yazmışken, bugün Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla 7+5'e dönüştürülmüştür. AKP ne yaptığını bilmeyen bir parti. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı tartışmalarını sona erdirmek için yola çıktılar. Ancak, tartışma sürüyor. Bunlar beceriksiz. Bir Anayasa değişikliği bile yapacak iradeleri olmayan günübirlik, gecekondu zihniyetiyle düşünen geleceği düşünmeyen ucube bir zihniyetteler. 7 yıla çıkardılar. 'Bir defa seçilsin' dediler. Sonra 'Halk seçsin' dediler. Ardından 'Halkın seçtiği problem çıkarır' diye bundan da vazgeçip bu kez başkanlık sistemini gündeme getirdiler. Bugün Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı sorunu vardır."

"OLACAKSAN ADAM GİBİ CUMHURBAŞKANI OL"

MHP'li Vural, Cumhurbaşkanlığı sorunu ekseninde "Aday olacak mı-olmayacak mı?" senaryoları yazılacağını öne sürerken, şu iddialarda bulundu:

"Görülmektedir ki mahkeme kararı AKP içindeki derin koalisyonun bir eseridir. 'Parti içinden bir güç aday olur olmaz, şunu yapsam olur mu olmaz mı' tartışmaları var. AKP iç işleri için Cumhurbaşkanlığını peşkeş çekiyorlar. Kınıyorum. Olacaksan adam gibi cumhurbaşkanı ol. Adam gibi yapın işinizi. Partinize Genel Başkan Yardımcısı atamıyorsunuz. Bunlar soysuzca tüm milli ve manevi değerlerimizi yozlaştırdıkları gibi tüm makamları da böyle yozlaştırmışlardır. AKP kılavuzları oy veren insanların ruhundan uzak ve kopuk milletin değerlerini yozlaştırma görevi üstlenmiştir. TSK, yargı, Cumhurbaşkanlığı makamı, Emniyet, MİT maalesef yozlaşmadan nasibini almıştır. Türkiye'de güvenilecek kurum kalmamıştır."

Vural, Abdullah Öcalan ile ilgili gündeme gelen 'Ev hapsi' konusunu da eleştirdi. MHP'li Vural, "Ne hazindir ki katiller, bölücüler AKP'nin yol arkadaşı olmuştur. Kundaktaki bebeleri öldüren, katliam yapan, insanlığı öldürenler, asker polis, mühendis ve öğretminizi öldürenler tahdif edilircesine villalarda misafir edilmek istendiği günleri görüyoruz Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaya yönelik bölücü bir terör örgütünü muhatap alan ve ondan medet uman bir iktidarın bu millete vereceği hiçbir şey yoktur" dedi.

"POST KAVGASI VAR"

MHP'li Oktay Vural, AK Parti içinde kavga başladını "Derin koalisyonun çatladığını" iddia ederken, her gün bir bakanın, bir yöneticiyi veya bir başkasını şikayet ya da tekzip ettiğini ileri sürerken, "AKP'de post kavgası vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bazen Hüseyin Çelik, bazen Bülent Arıç bazen de Ertuğrul Günay yalanlıyor konuma geldi. Başbakan adeta AKP içindeki derin koalisyonun oynadığı bir kişi konumuna düşmüştür. Erdoğan, Çamlıca'ya cami projesinin hazır olduğunu açıkladıktan 10 gün sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay böyle bir proje olmadığını, inançlarına da aykırı olduğunu açıkladı. Bülent Arınç, özel yetkili mahkemelerle ilgili Başbakan 'Kaldırılacak' dediği zaman Başbakan Erdoğan'ın bu sözünün kendi kişisel fikri olduğunu söyledi. Bugün çatırdayan AKP dış güçlerin istediği şekilde milletin birlik ve bütünlüğünü bozacak projelere tutunmakya çalışmaktadır. AKP'yi yönetin dış güçlerdir. Dış politika ABD emrine verilmiştir. İçeride PKK kılavuzluğunda Türkiye'nin bölünmele götüren projeler dışarıdan Türkiye'ye empoze edilmektedir. AKP Türkiye'yi uçuruma götürmektedir" dedi.

ERDOĞAN'A ÜÇ HİLALLİ ROZET GÖNDERECEK

Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'yi eleştiren sözlerine de sert yanıt verdi. Milleti anlamayan adamın milliyetçiliği bilemeyeceğini belirten Vural, "Bu milleti ayırmak isteyen adam milliyetçilikten ne anlar? Ey Erdoğan bu üç hilal ne? Anlar mısın? BOP'çular anlamaz. BOP'çular Ecdad'ın Osmanlı, Selçuklue Medeniyetini, millet gerçeğini anlamaz. Irçılık yapan, zinanın önünü açan, Irak'ta müslümanları öldüren ABD askerleri için dua eden, Suriye'de iç savaş çıkartmak için insanların eline silah veren adamdan muhafazakar olmaz. Senin neren mufazakar ki milliyetçiliğimize dil uzatıyorsun" dedi.

MHP olarak ecdad' sahip çıktıklarını belirten Vural, "O ecdad ki İstanbul'u fetheden asker, komutanları için dua edilmiş bir milleti yöneten Erdoğan, Irak'ta müslümanları öldüren ABD askerleri için duacı oluyor. Bu mudur ecdad'ı anlamak. Bir tarafta bizim askerimize Peygamber Efendi dua ediyor. öte yandan ABD askerlerinin sağ salim dönmesi için dua ediliyor. Sen kim, Fatih kim? Ne anlarsın sen? Aslında Sayın Başbakan'ın derdi MHP değil, millettir. Başbakan Cumhuriyet'le hesaplaşmakta olan bir zihniyete sahiptir. Millete tarihine sahip çıkan MHP'yi hedef göstermektedir. Bunun için MHP üzerinde açıkçası kinini kusmaktadır. Çünkü Başbakan kindardır. Milletin milli ve manevi değerlerine kindardır. Cumhuriyeti, kurtuluş mücadelesini sürdürenlere kindardır. Başbakanın MHP'yi anlaması mümkün değil, çünkü milleti anlamayan idraka sahiptir" dedi. Vural, Başbakan Erdoğan'a üç hilalli MHP rozetinden bir tanesini armağan edeceğini, postayla göndereceğini söyledi.

Vural, EXPO 2020 İzmir için gayret edilmesi gerektiğini, İzmir'in bir çıtaya ihtiyacı olduğunu ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209