Asiltürk Müslümanlar Yeni BM'ye Hazır

İki günlük Uluslar arası Ümmet Birliği Konferansı sonrası Türkiye'ye dönen Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, yaptığı değerlendirmede, dünyadaki kan ve gözyaşının dinmesi için Müslümanların yeni kurulacak İslam Birleşmiş Milletleri'ne hazır olduğunu söyledi.

Asiltürk Müslümanlar Yeni BM'ye Hazır
 Asiltürk "İkinci Dünya Savaşı sonrası Yalta Konferansı'nda BM'yi kendi güdümlerinde olacak şekilde kurdular. Mevcut sistem adil değil. Ne BM ve nede NATO dünya da bir adaleti sağlayamaz ancak Müslümanlar dünyada hak ve adaleti sağlayabilirler" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk Pakistan'da düzenlenen iki günlük Uluslar arası Ümmet Birliği Konferansı sonrası döndüğü Türkiye'de değerlendirmelerde bulundu. Dünyadaki bütün Müslümanların kan ve gözyaşına dur demek için İslam Birleşmiş Milletleri'ne hazır olduğunu kaydeden Asiltürk, program sonucunda bütün liderlerin gözlerinde bunu gördüğünü söyledi. 3000 bin kişinin katıldığı konferansta Suriye başta olmak üzere Müslüman ülkelerde yaşanan sıkıntılar ele alındı.

Müslüman ülkelerde meydana gelen ve gelebilecek sıkıntılara karşı birlikte hareket edilmesi yönünde kararların alındığı konferansta, İslam coğrafyasına BM ve NATO askerinin ayak basmasına da karşı olunduğu bir kez daha bütün dünyaya duyuruldu.

Bu inancımıza terstir

Pakistan'ın Başkenti İslamabad'da düzenlenen programa Türkiye'den Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Birol Aydın ve İlyas Tongüç katıldı.

Türkiye'ye dönen Asiltürk, dün yaptığı değerlendirmelerde önemli tespitlerde bulundu. Türkiye'nin öncülük edeceği yeni bir oluşumun İslam ülkelerinden olumlu yanıt alacağını kaydeden Asiltürk, "İki günlük programlar boyunca bütün Müslüman liderler, İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının olduğunu dile getirdi. Masum insanların kanı dökülüyor. Suriye'de de kan durmuyor. Hem muhaliflerden hem de karşı taraftakiler ölüyor.

Her iki taraf da birbirlerine aynı şeyi yapıyor. Kuran'ı Kerim'de 'Müslümanlar bir araya gelerek ve güç kullanarak bunu engellemelidirler' diyor. Savaş kelimesi geçiyor. Savaşırlar diyor zalimle. Ama kime görev veriyor. Müslümanlara. Türkiye'de medyanın birçoğu birçok siyasiler de Suriye'ye ABD ve NATO müdahale etsin diyor. Bu inancımıza terstir" dedi.

Siyonizm her yeri kan gölüne çevirdi

Asiltürk, bütün konuşmacıların temennisinin İslam ülkelerini bir araya gelerek bir bütünlük oluşturması yönünde olduğunu da ifade ederek, "Herkes bu sorunlara BM ve NATO'nun müdahale etmesine yüzde yüz karşı. Çünkü biz bunu gördük. Afganistan'da, Irak'ta, Libya'da bunu görüyoruz. Libya'da kabileler şimdi birbirlerine düşman edildi. ABD ve AB petrol şirketleri ülkeyi paylaştı" diye eleştirdi.

Dünya Siyonizmi'nin her yeri kan gölüne çevirdiğini ifade eden Asiltürk, bunun önüne ancak ve ancak karşı bir güç oluşturularak durulabileceğini söyledi. Asiltürk, "Siyonizm dünyada konuyu çarpıtıyor. Çünkü hiçbir Müslüman Yahudilere karşı olamaz. Hz. Musa A.S'da bir Yahudi'ydi.  Hiçbir Milli Görüşçü Yahudilere karşı olamaz. Ancak ve ancak kan ve gözyaşı üzerinden rant sağlayan Siyonizm'in karşısında olur. Bu ister Arap olsun, ister Türk olsun isterse başka bir ırktan. Siyonizm bunu da çarpıtıyor.

Sanki Yahudilere karşı bir şey içindeymişler gibi Müslümanları anti-semitist gösteriyorlar. Meseleyi doğru ortaya koyarsak kimsenin çarptırılmasına müsaade etmemiş oluruz. Biz herkesin iyiliğini istiyoruz" dedi.

Ancak Müslümanlar dünyada hak ve adaleti sağlayabilir

Asiltürk, bu çarpık düzenin tek başına değiştirilemeyeceğini de kaydederek, "Bu dünya düzeni tek başına değiştirilemez. Bunu tek başına ne Afganistan, ne Irak, ne Pakistan, ne Türkiye ve ne de İran başarabilir. Bir tek yol var. O da 1,5 milyar Müslüman'ı bir araya getirerek, bir birliktelik oluşturulmalı. Her türlü imkana da sahip olunacak. İnsan kaynağı, ilim itibariyle ve tabi kaynaklar bakımından.

Çok güçlü bir topluluk meydana gelecek. Bunlar bir araya gelerek bu mücadeleyi yaparlarsa sonunda kazanan sadece Müslümanlar değil, bütün dünya olacak. İkinci Dünya Savaşı sonrası Yalta Konferansı'nda BM'yi kendi güdümlerinde olacak şekilde kurdular. Mevcut sistem adil değil. Ne BM ve nede NATO dünya da bir adaleti sağlayamaz ancak Müslümanlar dünyada hak ve adaleti sağlayabilirler" diye konuştu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209